Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Причина депортації з України депутата Бундестагу, – коментар МЗСУ

Затриманого і висланого у Польщу лідера німецьких лівих у Бундестазі Серена Пеллмана, який виступає проти передачі Україні зброї, ось саме за це і депортували.

Так прокоментувала повідомила інцидент із депутатом пресслужба МЗС .

У відомстві пояснили, що депутат отримав заборону на в’їзд до України «у зв’язку із системним виправданням збройної агресії рф проти України та запереченням права нашої держави на збройний захист».

Рішення ухвалили за матеріалами Служби безпеки України та з погодження українського МЗС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Україна, як і будь-яка суверенна держава, має право вирішувати, кого пускати чи не пускати на свою територію. Тим паче коли йдеться про тих, хто заперечує право нашої держави на самозахист від російської військової агресії та підтримує агресора у намаганні її знищити», – наголосили у міністерстві.

Раніше повідомлялося, що 9 липня у Львові затримали і депортували в Польщу голову фракції лівих у німецькому Бундестазі Серена Пеллмана. Він пов’язав відмову у в’їзді зі своєю «прихильністю до негайного припинення вогню, мирного врегулювання і заборони експорту зброї».

Нагадаємо, Німеччина експортувала озброєнь на рекордні 11,71 млрд євро у 2023 році. Третина експорту – 4,15 млрд євро – припадає на Україну.

Німеччина оновила список поставленої Україні військової допомоги. Берлін передав Києву додаткові зенітки Gepard.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності