Події

Приватні компанії відмовилися віддати половину видобутого газу державі

Приватні компанії-видобувачі газу в Україні хворобливо відреагували на пропозицію «Нафтогазу» закачувати 50% видобутого газу в ПСГ до 1 січня 2015 року. Де-факто вони відмовилися брати участь у створенні резервного запасу газу для країни. Про це заявив глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

«До початку опалювального сезону ми розраховуємо, що вдасться створити ресурс в ПСГ не менше 17 млрд кубометрів», — зазначив він.

За словами Коболева, зараз в українських ПСГ — близько 16 млрд кубометрів газу. З них «Нафтогазу» належить близько 12 млрд. Як відзначає Коболєв, в наступному зимовому сезоні приватні компанії будуть мати у своєму розпорядженні 2,7 млрд кубометрів газу (якщо вважати чистий видобуток приватних компаній, а також видобуток газу за договорами про спільну діяльність з держкомпаніями ). В основному цей обсяг буде поставлений промисловим споживачам за прямими договорами. Ціна для них встановлюється національним регулятором і повинна бути ринковою, тобто відповідати цінам, по яких Україна може купувати імпортний газ, уточнює Коболєв.

Як повідомлялося, в результаті проведення геологорозвідувальних робіт ПАТ «Укргазвидобування» відкрило в Харківській області Малокрінковське газоконденсатне родовище.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

vkurse.ua

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version