Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

путін: Захід сам відкрив скриньку Пандори… а там всередині сам путін із бомбою? І відповідь Джо:

путін сьогодні виступив з посланням до федеральних зборів, де, звісно, говорив виключно про СВО (спеціальну військову операцію). Говорив про Донбас, який чекав усі 8 років, що росія прийде. Критикував Захід, який 8 років спеціально тягнув час і заплющував очі на свавілля в Україні та обстріли Донбасу, а в цей момент готували “Азов” та інші групи “нацистів”. А в цей же час точилися переговори про переозброєння України і навіть хотіли ядерне озброєння. Простими словами, готували українську кризу заздалегідь до війни, а мінські угоди – це був їхній “блеф”…

Головний меседж путіна – це вони (Захід) розв’язали цю війну, а ми хочемо їй запобігти (швидше за все акцент на “велику війну”). Весь виступ йшлося про Україну, критику Заходу, останню мюнхенську конференцію і звинувачення Заходу, який сам відкрив “скриньку Пандори”, коли влаштовували війни на різних континентах.Тобто путін вкотре зміщує акцент, що росія воює не з Україною, а із заходом (Транснаціональними корпораціями).

Також путін заявив, що росія припиняє свою участь у договорі про стратегічні наступальні озброєння (ДСНО). Фактично, розв’язавши війну проти України, путін другу гонку озброєння. Мова путіна демонструє, що війна триватиме і час не має значення. Гра буде довгою.

Фактично, путін пред’явив ультиматум Байдену і підняв ставки, що може сильно вплинути на подальший перебіг війни в Україні.
Акцент зроблено на тому, що якщо тиск зростатиме на росію (постачання нового озброєння Україні), то кремль повністю зламає паритет у ядерній сфері. Йдеться про вихід із договору ДСНО, з мораторію на ядерні випробування та співпрацю з іншими країнами у виготовленні ядерної зброї. Тобто путін обнулив ініціативи Байдена та “шантажує” його адміністрацію ядерним кейсом, який має вплинути на переляканого ліберального західного виборця.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Такий собі натяк, що завтра росія “можливо” передасть ядерні технології Ірану, який хоче розвалу США. Ну, чи ще комусь, за щось, і проти когось…

Водночас, з’явилася інформація, що днями москву відвідає лідер Китаю. Можна припустити, що мова йтиме про постачання Китаєм для рф озброєння, в тому числі і ядерних боєголовок, так як російські за певною інформацією уже давно вийшли з ладу. А КНР завжди рада воювати із США чужими руками, адже росію Китай сам уже давно завоював без війни, заселивши її своїми громадянами…

Ну, а Захід сьогодні промову путіна почув із Польщі, де зустрічали Байден і Дуда.

Прогнозовано, що погрози путіна вплинули на найслабшиш: “росія та США повинні негайно відновити повне виконання ДСНО та повернутися до діалогу з контролю над озброєннями, щоб уникнути катастрофічних наслідків”, – відразу ж перелякано заявив офіційний представник вічно стурбованого ООН Стефан Дюжаррік…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А США не бачать причин змінювати готовність ядерних сил у світлі рішення рф призупинити участь у ДСНО, заявив керівник прес-служби Держдепартаменту Нед Прайс. «Поки що ми не бачили причин змінювати готовність ядерних стратегічних сил, але ми уважно стежимо за ситуацією щодня», – сказав він в ефірі телеканалу CNN.

“росія була попереджена про візит президента Джо Байдена до Києва, але російська сторона не давала жодних гарантій безпеки”. Про це заявив сьогодні радник з питань національної безпеки США Джейк Салліван у коментарі виданню Financial Times.

Отож, Байден звернувся до росіян, хоча з російською цензурою його там ніхто й не почує (супутникові телевізійні антени-тарілки в рф така ж рідкість, як новенький джип в африканського племені пігмеїв):

Захід не прагне знищити росію та нападати на її народ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Сьогодні я знову звертаюся до росіян. США та Європейські держави не прагнуть знищити росію, а Захід не збирається нападати на російський народ. Мільйони росіян хотіли б жити у мирі, вони не є нашими ворогами. Це трагедія, і цей вибір зробив путін. Він може завершити війну одним словом. Якщо росія припинить агресію – припиниться війна. Якщо Україна припинить захищатися – це буде кінцем України. Саме тому ми допомагаємо Україні захистити себе…

Ми бачимо людину, яка боролася за все, яка показує свою силу, – це президент Зеленський. Вся демократія у світі стала сильніша, тому що у моменти невпевненості ми розуміємо, за що ми стоїмо, і хто тебе підтримує. І в цьому є велика різниця. І люди в Польщі знають краще за інших знають, за що ми стоїмо, тому що більше за інших знаєте, що таке солідарність…”

путін думав, що НАТО розпадеться, але вийшло інакше.Тому Байден відзначив, що російський президент не хотів, щоб НАТО було у Фінляндії:

«Але тепер НАТО буде і в Фінляндії, і у Швеції. путін думав, що НАТО розпадеться, але НАТО стало ще сильнішим. Він думав, що Європа не буде співпрацювати, але тепер нам не потрібна російська нафта. І демократія продовжує триматися і розвиватися»

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Саме путін розпочав велику війну, але Київ стоїть. Байден нагадав, що виступав у Варшаві майже рік тому після того, російський диктатор владімір путін напав на Україну і розпочав війну, найбільшу після Другої світової:

«Попри стабільність, яка тривала понад 70 років, знову є ризик того, що ця стабільність зруйнується. Десь рік тому всі думали, що Київ швидко впаде. Я щойно був у Києві і можу сказати, що він стоїть, і стоїть гордо. Коли росіяни напали на Україну, вони хотіли перевірити увесь світ. Тестували Європу і НАТО, чи працює демократія»

 

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності