Політика

Ретельна політаналітика військового параду в Москві, – чому від Путіна тікали гості-президенти

Подивитися на ювілейний парад Перемоги в Москві в цьому році приїхали лідери всього семи держав. Не всі президенти свою відмову пов’язували з пандемією коронавіруса – у когось день народження, а у когось зламався літак і т. ін.

Але навіть ті, хто приїхав, вели себе неоднозначно: президент Білорусі Лукашенко став подалі від Путіна, а президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков приїхав, але на церемонію не потрапив.

Так гості параду потискали між собою руки, обіймалися, разом покладали квіти до вічного вогню, а уже на Червоній площі без захисних масок сиділи одне від одного на віддалі двох чоловік – ветеранів і людей у формі.

Таку розсадку пов’язують через небажання Лукашенка сидіти поруч із Путіним у зв’язку із черговим загостренням відносин між їхніми державами, а також, що Путін не подав руки сину Лукашенка, коли вітався із гостями.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Не захотів Лукашенко ставати поруч із Путіним і під час паокладання квітів, коли йому навмисно залишили місце поруч російського президента, той демонстративно пройшов повз і став демонстративно дальше Путіна.

Не менш цікавою видалася втеча президента Киргизстану Сооронбай Жеенбеков, який зранку приїхав у Кремль, де привітався із колегами-президентами, а потім загадково зник… Згодом на сайті лідера Киргизстану з’явилося офіційне виправдання його відсутності на Червоній площі, мовляв у супроводжуючих Жеенбекова глави МЗС та ще одного працівника по прильоті в Москву запідозрили коронавірус і тому президент не захотів наражати на небезпеку господаря Росії та інших колег-президентів.

У підсумку до Червоної площі в цьому році дісталися тільки лідери Білорусії, Казахстану, Молдови, Сербії, Узбекістану, Таджикістану, член президіуму Боснії та Герцоговини, а також лідери самопроголошених і не визнаних республік Абхазії і Південної Осетії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ще десяток лідерів – постійних гостей парадів у Москві повідомили Кремль, що не зможуть приїхати. Офіціно не всі відмови пов’язані із пандемією.

Для прикладу, за добу до параду Хорватське посольство повідомило, що їхній президент не приїде, бо в нього… поламався літак)))

А лідер Туркменістану причиною своєї відсутності у телефонній розмові з Путіним назвав власний День народження, який випадає на 29 червня, а парад у Москві проводився 24 червня )))

У Франції заявили, що президент Макрон не отримував запрошення, хоча про його особисте запрошення на парад у Москві писали усі світові ЗМІ ще в березні цього року)))

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Таку ж причину, відсутність запрошення, назвали і в Японії)))

А лідер Азербайджану Ельхам Алієв напряму пов’язав свою відсутність із пандемією)))

Головних союзників СРСР по Антигітлерівській коаліції Великобританію та США на ювілейному параді 75-річчя перемоги представляли тільки посли.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version