Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

РНБО: Бойовиків у Донецьку і Луганську з повітря обстрілювати не будуть

litЗа інформацією, яка є у розпорядженні РНБО, розрізнені групи і невеликі колони бойовиків, які встигли вийти з зони активних бойових дій, увійшли в Донецьк і продовжують зміцнюватися в Луганську.

Сили, залучені до проведення антитерористичної операції на сході України, не будуть використовувати авіацію по бойовикам у Донецьку і Луганську, заявив спікер Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

“Тактика збройних сил України, Нацгвардії і Прикордонної служби полягає в тому, що масоване бомбардування населених пунктів буде виключене”, – сказав Лисенко на брифінгу в неділю, 6 липня.

Він додав, що робота з повітря або артилерією ведеться тільки по колонах членів незаконних збройних формувань, які рухаються між населеними пунктами. У містах же буде діяти спецназ.

“Робота в місті – ювелірна, для українських спецназівців”, – сказав Лисенко, додавши, що головним завданням буде збереження життя мирних жителів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він повідомив, що за інформацією, яка є у розпорядженні РНБО, розрізнені групи і невеликі колони бойовиків, які встигли вийти з зони активних бойових дій, увійшли в Донецьк і продовжують зміцнюватися в Луганську.

Лисенко підтвердив також, що українські силовики за минулу добу звільнили Слов’янськ, Краматорськ, Дружківку і Костянтинівку Донецької області.

“За останню добу підрозділами АТО звільнено чотири міста Донецької області: Слов’янськ, Краматорськ, Дружківка та Костянтинівка. Над будівлями міськрад піднято державні прапори України”, – заявив спікер Інформаційного центру РНБО.

За його словами, основні сили антитерористичної операції зосереджені на знищення баз підготовки, блокпостів і збройових баз членів незаконних збройних формувань, відновлення контролю над кордоном та ізоляції зони конфлікту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Лисенко заявив, що ця тактика призводить до значних втрат серед членів НВФ, і “створює моральний тиск на терористів”, що призводить до сутичок між самими бойовиками.

Так, в Краснопартизанську Луганської області між загонами бойовиків зафіксовано збройне зіткнення. “За існуючою інформацією, вона (сутичка) відбулася на грунті суперечностей щодо здачі або продовження бойових дій”, – сказав Лисенко.

Він нагадав, що за розпорядженням президента України Петра Порошенка одностороннього перемир’я вже не буде, воно може відбутися тільки за умови здачі зброї, звільнення полонених і заручників, а також відновлення контролю на кордоні за участю міжнародних спостерігачів ОБСЄ.

Загалом, за минулу добу жоден український солдат не загинув, 12 поранено.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За матеріалами:Інтерфакс-Україна

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності