Блоги

Росія готує локальне загострення в кількох районах Луганщини

Російська Федерація планує локальне загострення протистояння у районах пілотного розведення військ і ймовірного відкриття КПВВ на Луганщині, аби звинуватити українську сторону в зриві переговорів.

Терористи готують провокації в районах пілотного розведення військ і ймовірного відкриття нового КПВВ біля міста Щастя.

Поблизу селища Весела Гора зафіксована передислокація окремих підрозділів 2-го Армійського корпусу «ЛНР» і бронетехніки під прикриттям комплексу радіоелектронної боротьби (РЕБ) Р-330Ж «Житель». Аналогічна ситуація зафіксована і на стаханівсько-первомайському напрямку біля селища «Золоте», де так само заплановане відкриття нового КПВВ. Поблизу селищ Калинове і Калинове-Борщувате відбувається передислокація живої сили і техніки. Там також задіяний РЕБ «Житель», він розміщений на території ПТУ №31 міста Первомайськ.

Скоріш за все, Росія планує локальне загострення протистояння у районах пілотного розведення військ та ймовірного відкриття КПВВ. Таким чином агресор намагається звинуватити українську сторону в блокуванні переговорного процесу щодо розведення сил і відкриття нових КПВВ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, наразі терористи проводять навчання біля селища Бугаївка в Перевальському районі Луганської області, де відпрацьовують роботу танкових екіпажів й артилерійських розрахунків.

У цьому районі зосереджена заборонена Мінськими домовленостями артилерія калібром понад 122 мм. Працюють РЕБи і радіолокаційна станція (РЛС) «Каста-2Е1». Аналогічні навчання проводяться в районі Лутугинських таборів біля селищ Мирне і Круглик – там розміщено до 50 одиниць бронетехніки. Полігон прикриває РЛС «Купол». Це свідчить, що терористи побоюються ударів українських безпілотників по місцях сукупчення озброєнь.

Що стосується мобілізаційних заходів в ОРЛО, якими останнім часом ЗМІ лякають українців, то сьогодні в «ЛНР» з числа т.зв. «резервістів», тобто з числа місцевого населення, призвано 200 осіб. Яким чином, на думку Міноборони, цей показник суттєво збільшує особовий склад 2-го АК, незрозуміло.

Таким чином, переконаний, що інформація ГУР Міноборони та низки українських ЗМІ про суттєве накопичення терористами і Росією бронетехніки й особового складу на тимчасово окупованій території Луганської області для наступу на Україну, не відповідає дійсності.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаю, ГУР Міноборони повідомило, що Росія завершує підготовку провокації українських військових на Донбасі і може розпочати наступ вглиб території України.

Тим часом українські ЗМІ опублікували низку фейкових повідомлень про передислокацію і накопичення російських військ біля кордонів, що начебто свідчить про загрозу масштабного вторгнення РФ в Україну.

Зазначу, що Головне управління розвідки Міністерства оборони оперує недостовірними даними про накопичення і передислокацію військ агресора біля російсько-українського кордону, а також про загрозу вторгнення РФ з Білорусі. Це підігріває панічні настрої серед населення і ставить Україну в незручне становище перед західними партнерами.

Спеціально для газети “За лаштунками”

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version