Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

РОСІЯ ЗАЙНЯЛАСЯ ВІДВЕРТИМ ПІРАТСТВОМ

5 - РОСІЯ ЗАЙНЯЛАСЯ ВІДВЕРТИМ ПІРАТСТВОМ.Прикордонники РФ зайня­лися відвертим морським піратством, захопивши 19 вересня в нейтральних водах Баренцевого моря риболовецьке судно «Juros vilkas’ («Морський вовк»), що йшло під прапором Литовської Республіки. Воно займалося промислом краба, не заходячи при цьому в територіальні води Росії, передає інформагентство DELFI.

«Вони займалися ловом краба в міжнародних водах, – розповів журналістам міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус. – На судні «Juros vilkas’ встановлена система супутникового стеження, завдяки якій можна встановити його маршрут з точністю до однієї години. Інцидент почався з того, що до нього підійшло судно під прапором Російської Федерації, на якому знаходилися озброєні люди. Вони зажадали слідувати в порт Мурманськ. Оскільки у російських прикордонників немає ніякої юрисдикції затримувати кого б то не було в міжнародних водах, капітан відмовився. Тоді литовський екіпаж силою відсторонили від керування та захопили судно».

У той же час державне іноформагентство ИТАР-ТАСС, що типово для Росії, поширює відверту брехню з посиланням на прес-службу ФСБ про те, що литовські рибалки нібито вели промисел у виключно економічній зоні Російської Федерації. Литовські моряки в даний час затримані і з ними проводяться якісь «дії по документуванню порушення».

В МЗС Литви повідомляють також, що сюди був викликаний російський посол. Йому була вручена нота протесту. Долю затриманих моряків (екіпаж «Морського вовка» складався з 28 чоловік) і самого судна Литовська Республіка намагається з’ясувати по дипломатичних каналах.

У контрольних службах Мурманського порту, куди було доставлено незаконно захоплене російськими прикордонниками в нейтральних водах литовське риболовецьке судно, категорично відмовилися надавати будь-яку інформацію журналістам, пославшись на «відсутність повноважень».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності