Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Розмова по суті: Олександр Дубілет, ПриватБанк

Companion розмовляв з Олександром Дубілетом, головою правління Приватбанку, про клієнтів, технології, платіжні системи та конкуренцію з Ощадбанком.

Про клієнтів, які користуються дистанційним банківським обслуговуванням

На сучасні способи дистанційного обслуговування перейшли 20% фізосіб, з юрособами ситуація трохи краще, але там є свої особливості. Кількість людей, що використовують мобільні додатки у стосунках з фінустановою, вимірюються мільйонами, і це тільки по нашому банку. Ми працюємо з цим давно, та розуміємо, що за ним майбутнє.

Про необхідність впровадження нових технологій

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В Україні війна, відсутність грошей, розруха, зупиняється промисловість. Чи зможемо ми працювати в цій ситуації для свого майбутнього, або ж опустимо руки? Без нових технологій нам не обійтися. Наведу приклад: через наш банк здійснюється операція з поповнення рахунку мобільних телефонів. В місяць це приблизно 28 млн. поповнень. Їх середня величина становить менше $3 — 33 грн. Скільки має коштувати транзакція, щоб вона була вигідною і технологічно швидкої. Адже всі звикли до того, що, поповнивши телефон, по ньому відразу ж можна дзвонити? Зрозуміло, що така транзакція не може коштувати і 5 грн., адже ця сума порівнянна з її величиною. З допомогою використання нових технологій вартість транзакції знижується. Нові технології в банківській справі — не завтрашній день. Їх потрібно впроваджувати сьогодні, тому що завтра для нас не настане.

Про нечесну конкуренцію Ощадбанку

Ми відчуваємо конкуренцію від всіх енергійних банків. Те, що Ощадбанк хоче конкурувати, це добре, тільки було б краще, якщо б вони це робили в сфері технологій, а не через некоректні рішення, що дозволяють їм монопольно когось обслуговувати.

Про те, чи потрібна Україні своя внутрішня платіжна система

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Якщо внутрішня платіжна система, скажімо, НСМЕП, буде гірше, ніж Visa і MasterCard, то в такому випадку вона не потрібна. Наш банк розробив технологію «хмарного NFC гаманця» (дана технологія дозволяє через смартфон проводити безконтактні платежі з будь-якого банківського рахунку або карти без необхідності придбання спеціальних карт, стікерів або телефонних сім-карт. — Прим. ред.). Ми запропонували Національному банку викупити її за 1 грн. Думаю, він погодиться. Якщо НСМЕП буде використовувати такі передові технології, то ми, звичайно ж, за. Але якщо буде користуватися технологіями вчорашнього дня, то міняти шило на мило не варто.

Про витрати банку на інновації

Кількість програмістів, які пишуть код в банку, перевищує 500 осіб. Цифра, яку ми витрачаємо на ІТ, вражає уяву. Я не можу її назвати, але це сотні мільйонів гривень.

Про скорочення відділень Приватбанку через зміщення операцій на дистанційне обслуговування

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ми розглядаємо можливість скорочення кількості відділень в нашій мережі, якщо обсяг операцій зміститися в область проведення через смартфони і віддалений доступ. Думаю, така тенденція буде спостерігатися вже в наступному році, хоча криза накладає свій відбиток.

У середньому клієнти світових фінансових структур відвідують свої банки два рази в рік, у той час як 26 раз на місяць користуються банківськими послугами на відстані. Експерти прогнозують: незабаром 70-80% відділень банків будуть просто не потрібні.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності