Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Санду отримала шанс врятувати Молдову від проросійського держперевороту, але…

московія (російська федерація) неодноразово використовувала повітряний простір Молдови для атак по території України, вчора ж кацапи намагалися двома ракетами влучити бо Дністровській ГЕС, але поки їм це не вдалося. Зате президентка Молдови Мая Санду одержала чудовий привід врятувати ситуацію в країні від проросійського перевороту.

«росіяни і з південного, і з північного напрямку атакують Україну. При чому використовують територію Молдови, повітряний простір її, для терористичних атак по Україну. Це треба показувати міжнародній спільноті, бо не вперше вони через Молдову б’ють по Україні», – заявив спікер Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Також спікер Повітряних сил зауважив, що неодноразово були зафіксовані польоти ворожих безпілотників за 5-10 кілометрів від румунського кордону.

«Тобто безпілотник оперативно-тактичного рівня провокує таким чином країни НАТО», – додав Ігнат.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В цей же час, нагадаємо, в столиці Молдови і котрий місяць поспіль тривають антиурядові протести, організовані проросійською лівою партією “Шор” з метою повалення президентки Санду. Офіційні ж причини, як завжди, доволі банальні: буцімто інфляції підвищення тарифів.

Так під час крайнього протесту у Кишиневі проти влади країни минулої неділі, який організувала проросійська партія “Шор”, поліція затримала 79 людей, – заявили в Генеральному інспектораті поліції Молдови, пише NewsMaker. За даними правоохоронців, 51 особу було затримано ще до початку протесту за намір дестабілізувати ситуацію під час мітингу. Пізніше правоохоронці затримали ще 28 учасників акції за те, що вони поводилися агресивно. У виданні наголошують, що протест у Кишиневі супроводжувався зіткненнями з поліцією – мітингувальники закидали правоохоронців яйцями.

Президентка періодично вдається до силових розгонів мітингів, але це нічого їй не дає. Але вчора вона завдяки випущеним москалями ракетам, що влучили (впали, були збиті) на території Молдови, Санду отримала офіційну причину до запровадження в державі “надзвичайного” режиму, що дозволить без перешкод не тільки розганяти протести силою, але й суворо карати їх учасників та зачинщиків, а також для запровадження часткової мобілізації в державі.

Також це дає можливість Молдові зараз звинуватити у причетності до її обстрілів і т. ін. невизнану російську Придністров’я, що попри притензії Кишинева на її територію, на 80% складається із етнічних українців, а на придністровських “рублях” разом із царицею Катькою-ІІ і Олександром Суворовим друкуються Богдан хмельницький та Тарас Шевченко, а бесарабського молдавана і катюги-злочинеця Григорія Котовського там чи когось іншого там чомусь нема…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але усе, на що поки зважилася Санду, так це вислати із країни російського посла.

 

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності