Події

ЩО КУРИТЬ СИЧ?

На нараді в Івано-Франківську за участю віце-прем’єр-міністра України Олександра Сича та представників Міністерства охорони здоров’я медики намагалися донести до вищого керівництва свої проблеми. Проте, здається, що їх не почули.

Проблеми медицини намагалися донести представники профільних департаментів до чиновників Міністерства охорони здоров’я, які з віце-прем’єр-міністром України приїхали на Прикарпаття,.

Півгодини присутнім розповідали про відстоювання української ідентичності.

Опісля нарешті перейшли до медичної реформи, а саме до створення екстреної медичної допомоги в Україні. В Україні діє понад 700 постів швидкої, норми доїзду до хворого витримані, проблеми є з персоналом. Фельдшери не дуже охоче йдуть на швидку, водночас не всі працівники розбираються в сучасній техніці.

Загалом же великих проблем немає. Люди, ближчі до медицини, розповідали про буденні справи: немудрий розподіл субвенцій з держбюджету для купівлі ліків для швидкої, а ще – корупційні складові галузі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Орест Середа, заступник начальника управління охорони здоров’я Львівської ОДА, сказав, що на їхні листи до вищої влади жодної відповіді не отримав. Ще одна проблема – компенсація за ліки хворим від гіпертонії. Чоловік намагався пояснити, що проблема вирішується безсистемно, та його не чують.

«Це доповідь чи запитання?» – перебив його Олександр Сич.

«Це запитання, ви почуйте далі…» – відповів Середа.

«Можна я піду покурю, поки ви закінчите?» – знову перебив лікаря віце-прем’єр-міністр, який насправді ніколи й не починав палити…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Схожа ситуація повторюється з однопартійцем нинішнього віце-прем’єра, головним лікарем Солотвинської лікарні Манолієм Піцуряком, коли той зачепив тему наркотичних засобів.

«По суті буде відповідати Михайло Олександрович, – сказав Сич, – а по змісту: будь ласка, не звертайтесь до нього так, ніби його курка перебігла через ваш тин і ви гніваєтеся».

Такі репліки віце-прем’єра здивували присутніх, а у міністерстві натякають: на місцях самі винні у такій ситуації. Проте столичні чиновники таки спробують щось змінити.

Ярослав С.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version