Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Селяни палять поля і звинувачують поліцію в допомозі рейдерам (фото, відео)

На Чернігівщині поліція допомагає рейдерам забирати урожай у фермерів.

Поліція Чернігівщини захищає інтереси рейдерів і жорстоко розправляється з селянами, які захищають свій урожай у селі Івківці Прилуцького району. Про це повідомляє Суспільний кореспондент, пише agronews.ua.

«Події, які сталися недільного дня, 19 липня 2020 року, у селі Івківці Прилуцького району, можна назвати лишень одним — поліція не з народом, вона по-бандитськи заблокувала усю роботу селян, які не можуть зібрати урожай з поля, що належить Державному підприємству дослідного господарства «Івківці» Миронівського інституту пшениці імені В.М.Ремесла Національної академії аграрних наук України», – підкреслюють у повідомленні.

Поліція ганебно діяла проти селян, які не давали рейдерам заїхати на поле і зібрати рапс. З цією метою селяни заблокували своїми автомобілями і живим щитом роботу комбайнів, які приїхали аж з Херсонської області.

Але поліція силою розганяла жінок і тих чоловіків із села Івківці, які воювали на Донбасі не лише за Україну, а й захищали своїх жінок та дітей від імперських зазіхань. А нині їм і тут приходиться захищатися від злодійських дій рейдерів і тих, хто їм всіляко сприяє і захищає — поліції”, – зазначають у повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Начальник Прилуцького відділу поліції Сергій Сторожук та начальник сектору превенції Прилуцького відділу поліції Олександр Карпенко на запитання журналістів спочатку стверджували, що діють прилуцькі поліцейські та з Чернігова на підставі ухвали суду.

Журналісти попросили представити копію такої ухвали. Але як виявилося дещо пізніше, жодної ухвали суду на той час не було (хіба що поліція може знайти ручного суддю і зробити заднім числом такий документ).

Виходить, що керівники поліції сказали неправду, що і підтвердили своїми словами через кілька хвилин. Дещо пізніше Сергій Сторожук взагалі стверджував, що його підлеглі діють вже не на підставі рішення суду, а на підставі різних повідомлень, які надходили до поліції.

Цікаво, що речниця поліції Чернігівщини Юлія Ковтун у Фейсбук спочатку теж написала, що на підприємстві точиться конфлікт між старим та новим керівником. Згідно з ухвалою суду, врожай має зібрати та передати на елеватор третя сторона“, – наголошують у повідомленні.

Але рівно за годину вона виправила свій текст і вже тут про ухвалу суду жодного слова: «Щоб не допустити порушень публічного порядку, на місці події зараз перебувають поліцейські».

Як стало відомо з багатьох джерел, покровительством усіх цих дій рейдерів є народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, заступник голови депутатської фракції політичної партії «Слуга народу», голова Чернігівської обласної організації партії «Слуга Народу» Павло Халімон”, – зазначають у повідомленні.

Селяни занепокоєні тим, що за два дні, якщо не дозволять поліцейські зібрати їм урожай, виплеканий своїми власними руками, він загине… А керівництво стверджує, що державне підприємство понесе величезні мільйонні збитки, а людям вже треба платити зарплатню.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У соціальних мережах коментують ситуацію.

На превеликий жаль в цьому конфлікті лежить вина на Академії аграрних наук України, яка до цих пір не дає дозволу на розпаювання наших земель. Господарство співпрацює з СТОВ “Батьківщина , академія наук з цього має відкат, а на 2000 населення громади їм наплювати -у них же кармани повні. І дивлячись на цей конфлікт , можна зробити висновок, що паїв нам ще довго не бачити”, – зазначила Лідія Череп.

А ось відео викладене Дмитром Степановим, який так його підписав: “Ось так в Бориспільському районі підпалюють поля, що б не дати зібрати урожай рейдерам!

Вот так в Бориспольском районе поджигают поля, что б не дать собрать урожай рейдерам!

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Gepostet von Дмитрий Слипанов am Freitag, 17. Juli 2020

Нагадаємо, в Україні фермери об’єднуються для запобігання рейдерству.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності