Міжнародні новини

Сенат США не визнав неконституційним імпічмент Трампу

Сенат США не визнав неконституційним імпічмент колишньому президенту Дональду Трампу.

Під час голосування 55 сенаторів визнали його законним, а 45 – протизаконним. І лише п’ять республіканців висловились, що імпічмент Трампу є законним.

Такий результат свідчить про те, що Сенат у лютому 2021 року може не підтримати рішення Палати представників оголосити Трампу імпічмент. Для цього потрібна згода двох третин сенаторів.

Питання про законність процедури імпічменту поставив на голосування сенатор-республіканець Ренд Пол. Він вважає, що Трамп не порушував закон, а демократи просто намагаються звести з ним рахунки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 – Ми намагатимемось посадити до в’язниці будь-якого політика, який у переносному сенсі під час виступів використовував слово боротьба? Яка ганьба, – сказав Пол.

На думку конгресменів-демократів та деяких республіканців, Дональд Трамп несе відповідальність за заворушення поблизу Капітолію.

Під час мітингу демонстранти увірвалися до будівлі Конгресу. Незадовго до цього перед ними виступив Трамп і закликав не припиняти боротьбу. На думку демократів, саме такий заклик і підштовхнув демонстрантів до агресивних дій.

Палата представників Конгресу США направила в Сенат резолюцію про імпічмент Дональда Трампа – 45-го президента.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Главу Білого дому звинувачують у підбурюванні до заколоту, коли 6 січня натовп його прихильників увірвався в будівлю Конгресу.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version