ВІЙНА

Скандал з підкомісією розслідування “Смоленської авіакатастрофи” вплине на вибори в Польщі…

Два розслідування щодо підкомісії Антонія Мацеревича. Є заява прокуратури

Прокуратура наразі веде два розслідування у зв’язку з діяльністю смоленської підкомісії Антоніо Мацеревича. Одне стосується знищення літака Ту-154М, інше — втрати речових доказів із розслідування.

Перше розслідування: Стосується знищення літака Ту-154М з номером 102. За словами слідчих, дії комісії призвели до того, що літак став несправним і більше не може літати. У цій справі слідчі провели рекогносцировку в 23-й Базі тактичної авіації в Мінську-Мазовецькому, де зберігається літак. Вони також оглянули машину і склали список кількох десятків свідків, яких буде допитано.

Друге розслідування: Прокуратура шукає 23 речові докази, які Національна прокуратура надала підкомісії. Ці докази були знищені, загублені або приховані членами підкомісії. Прокуратура перевіряє, куди були передані ці докази і де вони можуть наразі знаходитися. Наразі встановлено, що матеріали, зібрані смоленською підкомісією, не були належним чином заархівовані, а їх обіг не був належним чином задокументований.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Обидва розслідування перебувають під наглядом Окружної прокуратури у Варшаві: Міністерство національної оборони оголосило, що подасть 41 заяву до прокуратури щодо діяльності смоленської підкомісії. Це результат роботи команди фахівців, які вивчали роботу підкомісії Антонія Мацеревича, йдеться в заяві Окружної прокуратури у Варшави.

Цікаво, що незабаром Польщу чекають президентські вибори, а справа підкомісії Мацеревича, якого також звинувачують у непрофесіоналізмі його самого і членів його комісії, розтраті ними понад 81 млн. злотих, спробі підкупу експертів та контакті з агентами російської розвідки.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version