Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Слідом за Марковим заарештований знаменитий одеський дуелянт

MarkovvvПравоохоронці в ніч з 22 на 23 жовтня заарештували чотирьох одеситів, які брали участь у подіях по вул. Єврейській, 12.

Люди, що підтримали тоді екс-нардепа Ігоря Маркова, який перебував у стінах міліцейського главку, протягом двох місяців будуть утримуватися під вартою у слідчому ізоляторі. Їм інкримінують хуліганство, пише видання «Вести».
Як повідомив депутат міської ради від партії «Родіна» Сергій Бовбалан, одним із затриманих є відомий «громадський діяч» Валентин Дорошенко, який у будівлі УМВС розмахував російським прапором. Ще одну людину, Олега Карпова, заарештували, нібито за те, що у нього був прапор Перемоги.
«Вони були найбільш помітними, тому їх і взяли», – захищає того Сергій Бовбалан. – «Це робиться для того, щоб залякати народ, заткнути йому рота. Якщо говорити про Карпова, то це пенсіонер, інвалід, тому його арешт – це якась насмішка.
Нагадаємо, що Валентин Дорошенко є одним з керівників «Партії Сталіна» в Одесі. У свій час він прославився тим, що викликав на дуель Едуарда Гурвіца і прибув на Думську площу на коні і з шаблею. Екс-мер тоді виклик не прийняв, хоча не викликав і «13-у бригаду» швидкої. А самого Дорошенка затримали правоохоронні органи.
Нагадаю, що Маркова затримали в Одесі 22 жовтня. Його звинувачують у хуліганстві та побитті націоналістів на мітингу в 2007 році під час відкриття пам’ятника Катерині ІІ. Мушу зізнатися, як автор даної публікації, що я у той час, ще будучи членом і одним з керівників Івано-Франківської ОО ВО «Свобода», з чотирма товаришами (нашими земляками з Прикарпаття тоді також членами цієї партії) брав участь у тих подіях і дещо з описаного таки бачив, допоки ми, з незрозумілих нам причин, не були затримані представниками одеського МВ УМВС.
У вівторок увечері в Одесі почалося протистояння прихильників затриманого екс-народного депутата Ігоря Маркова та міліції біля будівлі Головного управління МВС України в Одеській області на вул.Єврейська. Воно закінчилося силовою акцією правоохоронців, в ході якої постраждали три журналісти і депутат Одеської облради.
Вночі 23 жовтня Маркова відправили до Києва.
23 жовтня суд обрав запобіжний захід для Маркова у вигляді тримання під вартою до 20 грудня. Захист екс-парламентаря має намір оскаржити рішення Печерського районного суду в апеляційному суді.

Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності