Політика

Служба фінансових розслідувань замінить Департамент захисту економіки Нацполіції

Вчора, 23 серпня, під час Колегії Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваковповідомив про створення Служби фінансових розслідувань.

«На сьогодні в державі гостро стоїть питання створення єдиного органу, який буде опікуватися боротьбою з фінансовими та злочинами в податковій сфері, а саме Служби фінансових розслідувань. Це питання обговорювалось вже на декількох нарадах під головуванням Президента України. Сьогодні буде проведена відповідна нарада в РНБО. Отже, я вважаю, що ми повинні вже зробити перші кроки. Тому я пропоную прийняти рішення про ліквідацію департаменту захисту економіки Нацполіції. Це необхідний крок в напрямку подальшого розвитку загальнодержавної системи контролю над фінансовими потоками», — наголосив міністр МВС.

За словами Арсена Авакова, професійні люди, які працювали і працюють у Департаменті, будуть затребувані і надалі. Міністр фінансів Оксана Маркарова підтримує таку думку колеги та зазначає: «З 2015 року це питання постійно обговорювалось, і постійно міністерством готувалися законопроекти з цього приводу. Фінансові злочини стають складнішими. І створення Служби — це вже не питання політичної волі, а нагальна потреба».

Також міністр фінансів зазначила, що такий пункт був і у програмі Президента, і у програмі партії «Слуга народу».

«Маємо бути готові до швидкого створення Служби одразу після ухвалення відповідного законопроекту», — наголосила Оксана Маркарова.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про свої очікування розповів і Арсен Аваков, зазначивши, що, на його думку, відповідні департаменти мають бути ліквідовані у Службі безпеки України, і в Міністерстві внутрішніх справ, і у Державній фіскальній службі. Їх функціонал варто передати у новостворену Службу фінансових розслідувань.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version