Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

«Смоленська трагедія» – новий погляд

Враховуючи останні геополітичні події в Україні, зокрема на її Південно-Східних теренах, редакція «ЗЛ» вважає доцільним подати увазі читача в повному обсязі статтю під назвою «Смоленська трагедія»: умисне вбивство керівництва Польщі Кремлем?», опубліковану днями виданням Аrgumentua з посиланням на Ехо Росії та її автора Павла Стірна.

«Тепер, після подій в Україні, в новому світлі постає загибель під Смоленськом польського президента Качинського.
Росія знищила речові докази трагедії і досі не віддає полякам «чорний ящик».
Напередодні четвертої річниці Смоленської катастрофи, що сталася 10 квітня 2010 року, фізик д-р Казімєж Новачик прочитав лекцію (частина серії Intermarium) про поточний стан наших знань про цю повітряної катастрофи. Лекція відбулася в Інституті світової політики у Вашингтоні, округ Колумбія.

У катастрофі загинули польський президент і його дружина разом з майже ста членами політичної та військової еліти країни в той момент, коли вони летіли на траурні заходи з нагоди 70-ї річниці радянської різанини польської еліти в Катині, яка за зловісним збігом обставин сталася саме недалеко від місця катастрофи.

Доктор Новачик нагадав присутнім про роль російських авіадиспетчерів, які ввели в оману польських пілотів, кажучи їм, що вони нібито були «на правильній глісаді». Він також підкреслив, що російські рятувальні підрозділи прибули на місце аварії дуже пізно – через 27 хвилин після катастрофи, хоча їх база знаходилася в 400 метрах від місця катастрофи. Водночас елітні підрозділи спецназу вже були на місці катастрофи з самого початку. Фізик також зазначив, що густий туман, що став предметом інтенсивних дискусій про Смоленську катастрофу, був присутній тільки в районі аеропорту Північний, але ненабагато далі, ніж його околиці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ключовим доказом, зазначив він, є характер руйнування літака радянського виробництва Туполєв-154 і розкид його деталей на великій площі. Польські археологи виявили близько 60 тисяч таких фрагментів на місці катастрофи, що значно більше, ніж в інших випадках авіаційних подій, викликаних вибухами. У Смоленській катастрофі, як повідомив доктор Новачик, сталося, принаймні, «два вибухи всередині літака» – у лівому крилі і в фюзеляжі Ту-154. Навіть у доповіді російського МАКу міститься твердження: «середня частина лівого крила була відокремлена в результаті внутрішнього потужного тиску».

Крім того, д-р Новачик нагадав, що російська влада забруднила і осквернила місце аварії та знищила багато доказів. Уламки літака були додатково зруйновані за допомогою інструментів та обладнання на більш дрібні частини. Вікна літака, що були хранителями інформації доказової бази, були навмисно розбиті (це він продемонстрував на відео). Шматки фюзеляжу були переміщені на шосе біля аеропорту Північний і зазнали дії погодних чинників. Інші частини були переміщені по території місця аварії. Наприклад, судячи з супутникових фотографій, зроблені 11-12 квітня 2010 року, лівий стабілізатор був пересунутий на 20 метрів. Верхній шар ґрунту був зрізаний, а навколишні дерева вирубані.

Крім того, російська влада продовжує утримувати чорний ящик, який є власністю Республіки Польща. Вона також підробила записи реєстраторів. Полякам були дані тільки копії записів, в яких, як з’ясувалося, зникли без сліду останні секунди запису. Проте навіть збереглися копії, що свідчать про різкий силовий удар напередодні падіння літака.
Більше того, сліди літака на землі не узгоджуються ні з російським доповіддю, підготовленою МАК, ні з офіційною доповіддю Варшави, обидві вони роблять ставку на «помилку пілота/провину берези». Проте, як зазначив д-р Новачик, сумнозвісна т.зв. «Залізна береза» – незалежно від її фактичної максимальної висоти – була розташована нижче розташування літака в той час, коли він пролітав над нею. Проте навіть якщо літак, що летів зі швидкістю приблизно 270 кілометрів (168 миль) на годину, насправді зачепив би березу, тоді в цьому випадку він би зрізав її без проблем. Такі результати були продемонстровані за допомогою знаменитого моделювання LS DYNA д-ром Веславом Біньєндою, який, як вказав д-р Новачик, збільшив у цьому моделюванні твердість дерева в десять разів. Таким чином, береза не могла бути причиною катастрофи.

Крім того, на гілках самого дерева (на березі) були виявлені кілька уламків літака, що було б фізично неможливо, якщо б літак насправді вдарив би березу, пролітаючи зі швидкістю 270 км на годину. Нарешті, кілька уламків літака було виявлено на траєкторії польоту літака за 40 метрів до берези, що абсолютно неможливо, якби катастрофа була викликана зіткненням літака з березою.
Презентація доктора Новачика показала, що є достатні підстави, щоб повернутися до розслідування смоленської авіакатастрофи, особливо в нинішній геополітичній обстановці».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Аrgumentua

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності