Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Соціальний бунт в Україні неминучий

«З приводу можливого соці­ального вибуху в Україні та відсутності навіть натяку хоча б на початок реформ «зверху» і викликане в зв’язку з цим масове повернення як в країну, так і в її політичне (в тому числі і публічне) поле «чужих» і «хижаків» з ПР, які притаїлися, як би вони себе зараз не називали, я ось що хочу сказати.

Те, що наша «еліта», цілком очевидно, не зробила ніяких висновків після Майдану і зараз активно намагається відновити свій статус-кво, який похитнувся, швидше плюс, ніж мінус. Набагато небезпечніше було б, якщо влада зараз влаштувала пару-трійку «показових» судилищ якихось особливо одіозних персонажів третього-четвертого ешелону зі своїх лав, щоб на час якось «збити» градус напруги в суспільстві.

Це дійсно відволікло б увагу активістів і небайдужих, створило (хоч на час) ілюзію змін в Україні і приспало (знову ж, на час) протестні настрої в країні. Розумні правителі так чинили протягом всієї історії людства. Це основний принцип виживання еліт – жертвувати малим, щоб зберегтися при владі в цілому.

А ось наші «патриції» не шукають легких шляхів – швидше вимушено, ніж по дурості. Побічно це доводить тільки те, що в Києві «нагорі» всі настільки зав’язані, що арешт якогось Симоненка, або, прости Господи, Чечетова, спричинить за собою такий сніговий вал викриттів і одкровень, який неминуче змете з Печерська всю цю камарилью. З цієї ж причини, імхо, не діє і Порох – він і його оточення такі ж органічні представники нашої національної верхівки, як і Пшонка з Арбузовим. Ну, хіба що, у них манери трохи кращі і вони знають іноземні мови.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Що з цього випливає? Та тільки те, що змінити закони історії так само неможливо, як закони фізики. Повна зміна всього українського накипу стає все неминучішою з кожним днем продовження її ж відмови від самоочищення. Наше суспільство дало прекрасний шанс владним перцям – за більше ніж півроку після перемоги Майдану у них було скільки завгодно часу виїхати з країни або хоча б залягти на дно і постаратися не відсвічувати. Причому, навіть зберігши при цьому раніше награбоване добро!

Ні, вони знову лізуть у владу, маніпулюють тим, що у нас називається правосуддям (і що теж не змінюється – оскільки цим дуже зручним для маніпуляцій інструментом вони збираються користуватися в своїх цілях і далі). Що робить соціальний бунт і політичні вбивства в Україні вже абсолютно неминучими.

Думаємо, почнеться все це десь приблизно в районі річниці Майдану (плюс-мінус) і не носитиме характеру масових заворушень, як лякають деякі. Сміттєві бачки, куди зараз (в якості тренування) кидають «народних обранців» по всій країні, дають якийсь, поки частковий, вихід негативним емоціям народу, і саме тому вибуху не буде. Активісти зараз «приміряються» – йде суто організаційна підготовка до народної люстрації.»- пише прес- служба «Автономного опору».

Джерело: Оborona.lviv.ua

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності