Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Спільна делегація з івано­франківщини та закарпаття побувала в Угорщині

6З 27 по 31січня тривав офіційний візит делегації з Прикарпаття та Закарпаття до Угорщини в рамках проекту «Сприяння розвитку гуманітарної освіти в Західній Україні», який впроваджують Угорська Екуменічна Служба Допомоги, Закарпатський центр розвитку та консультацій «Едванс» та Молодіжний громадський центр «Еталон за підтримки Міністерства закордонних справ Угорщини.

8До складу делегації ввійшли представники громадських організацій, органів місцевої влади та структурних підрозділів Державної служби надзвичайних ситуацій – Леся Аронець, голова правління МГЦ «Еталон», Мар’яна Озорович, начальник управління сім’ї та молоді департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, Ганна Крисюк – директор піар-агенції PR-Energy, громадський діяч, Тарас Кочкодан, начальник відділу реагування на незвичайні ситуації в управлінні ДСНС в Івано-Франківській області та Михайло Лазаренко, начальник Тисменицького райвідділу ДСНС в Івано-Франківській області.
2Під час візиту учасники вивчали досвід Угорщини у сфері співпраці між рятувальними службами, органами державної і місцевої влади та громадськими організаціями щодо запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Було зорганізовано ряд цікавих зустрічей, зокрема ознайомлення з роботою представництв ДСНС Угорщини в місті Будапешт, регіоні Ніредьхаза та ін. Також учасники ознайомились з досвідом відбудови та допомоги мешканцям селища Такош, яке постраждало під час паводку у 2001 році.
В рамках поїздки відбувся візит до регіонального управління Ніредьхаза та зустріч з головним уповноваженим уряду – доктором Габором Тешмаєром, на якій обговорили роль держави у попередженні та ліквідації надзвичайних ситуацій в світлі нового законодавства. Також презентували адміністративну реформу в Угорщині та впровадження системи надання державних послуг і створення так званих центрів послуг – «урядових вікон», одне з яких відвідали учасники делегації.
3Під час зустрічі в Міністерстві гуманітарних ресурсів було обговорено ряд важливих питань, зокрема про співпрацю з громадськими організаціями на загальнонаціональному рівні, залучення ресурсів для попередження надзвичайних ситуацій та подолання їх наслідків, роботу спеціалізованих гуманітарних та координаційних рад при Міністерстві, а також інші цікаві соціальні ініціативи уряду Угорщини, які можуть знайти своє відображення в Україні.
Пізнавальним став візит до селища Колонтар, де у 2010 році мала місце катастрофа через вилив червоного шламу. Учасникам продемонстрували спільну роботу місцевого самоуправління та громадських організацій в ході захисту від паводків та під час відбудови.
Результати навчального візиту та планування подальшої діяльності в даному напрямку в Івано-Франківській та Закарпатській областях планується підвести в кінці лютого 2014 року на заключній конференції в м. Берегово.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності