Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

СПРАВА «ДИТЯЧОГО ПОРНОГРАФА» З ПРИКАРПАТТЯ. ЩО ПРИХОВУЄ ТИСМЕНИЦЬКА ПРОКУРАТУРА?

Як вже раніше повідомляла наша газета, на Прикарпатті в Тисменицькому районному суді триває розгляд справи по обвинуваченню місцевого мешканця у розповсюдженні дитячої порнографії.

Зважаючи на величезну доказову базу, зібрану правоохоронцями, зокрема кіберполіцією, суддею за клопотанням прокуратури було ухвалено рішення про цілодобовий домашній арешт підозрюваного. Але згодом у Страсну п’ятницю, 6 квітня, за клопотанням адвоката підозрюваного черговим слідчим суддею за відсутності прокурора домашній арешт було скасовано.

Як наслідок, уже на наступне чергове судове засідання 17 травня підсудний не з’явився, і його ще довго біля дому чатувала поліція.

На дорікання прокурору громадськості, яка активно стежить за процесом, в судовій залі представник обвинувачення (прокурор) заявив, всупереч твердженням, головуючого у справі судді, що прокуратура була не проінформована про судове засідання 6 квітня, а тому не могла протестувати проти скасування домашнього арешту…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тому громадським координатором руху протидії дитячій порнографії   Сергієм Чирвою було подано запит, щоб з’ясувати, хто насправді винен у зникненні підозрюваного – суддя, який скасував запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, чи прокурор, який не з’явився до Суду, щоб протестувати протискасування.

Відповідь, надана головою Тисменицького районного суду Русланом Струтинським, який веде дану справу, доводить, що винна прокуратура, а прокурор на засіданні 17 травня нагло брехав судді і громадськості. Адже, виявляється, що клопотання захисту про скасування домашнього арешту підсудному в Суді слухали два дні поспіль. І напередодні на засіданні 5 квітня прокурор був на судовому засіданні, а відповідно був усно повідомлений, що розгляд клопотання переноситься на конкретну годину наступного дня, 6 квітня. Окремо інформація про це була розміщена і на веб-сайті Тисменицького районного суду. Також на клопотанні захисту про зміну запобіжного заходу підозрюваному від 5 квітня, що є в матеріалах судової справи, стоїть штам місцевої прокуратури.

То що ж насправді стоїть за брехнею прокурора – бажання прикрити власну безвідповідальність та нехтування службовими обов’язками чи щось набагато серйозніше й матеріальне?

Щоб дізнатися про це, «ЗЛ», як і обіцяла раніше своїм читачам, буде стежити за судовим процесом та поведінкою його учасників, і вже цього тижня поінформує своїх читачів про хід чергового судового засідання, яке має відбутися цими днями.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Тарас Боднар

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version