ВІЙНА

Справу Гринкевича розслідуватимуть, поки не розсиплеться від давності

Наразі бізнесмен (на відповідному сленгу – барига) зі Львова Ігор Гринкевич затриманий і перебуває у СІЗО. У його справі є ще одне кримінальне провадження.

Про це в ефірі телемарафону повідомила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап’ян.

«Наприкінці 2023 року його було затримано і було відкрито ще одне кримінальне провадження. Це підозра у спробі і пропозиції дачі хабаря одному з керівників Головного слідчого управління ДБР. Хабар був чималенький. Тобто, ми з вами уявляємо, що людина готова була для того, щоб «повирішувати» свої справи принести півмільйона доларів, безстрашно просто з’явитися у публічному місці і запропонувати (хабар)», – сказала Сап’ян.

Гринкевича затримали під час вручення хабаря, він може позбутися волі на 8 років. Наразі бізнесмен зараз перебуває у СІЗО, він отримав ще одну підозру.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У ДБР підтвердили, що є ще одне кримінальне провадження щодо компаній, які працювали з Міністерством оборони та були зобов’язані забезпечувати якісним одягом та білизною ЗСУ, на цих підприємствах в керівництві, а також у сім’ї львівського бізнесмена були проведені обшуки, накладено арешт на майно.

«Є ще одне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для Збройних Сил України. Так як ми з вами розуміємо, що ці компанії в умовах повномасштабного вторгнення виграли 23 тендери, то ці всі тендери і сам товар, який мав постачатися до ЗСУ зараз перевіряється», – зазначила Сап’ян.

Вона висловила сподівання, що найближчим часом у цьому кримінальному провадженні також з’являться результати роботи про те, як триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що у грудні 2023 року у центрі уваги опинився голова родини Ігор Гринкевич, який намагався дати керівнику ДБР хабар у розмірі $500 тис. А з часом зʼясувалося, що і його дружина, і діти також мають багато цікавих сторінок у біографії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

11 січня стало відомо про накладення арешту на майно львівського бізнесмена Гринкевича. Його підозрюють у масштабній корупції на тендерах Міноборони України.

У Міністерстві оборони заявили про розірвання усіх договорів з компаніями, які пов’язані зі родиною скандального бізнесмена Ігоря Гринкевича, яку звинувачують у масштабному розкраданні грошей на потреби військових. Але потім з’ясувалося, що один контракт все ж залишаються – він був виграний через Прозорро.

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) оприлюднило перелік виявлених активів львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та його родичів. Його підозрюють у дачі хабара слідчому ДБР.

Нещодавно було накладено арешт на майно львівського бізнесмена, який постачав Міноборони неякісну військову амуніцію. Мова йде про скандальну родину Гринкевичів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version