Міжнародні новини

Справжнім вибаченням Словаччини може бути тільки відставка її Прем’єра

Міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок вибачився за “невдалий жарт” свого прем’єр-міністра на одному з радіоефірів про «обіцянку передачі Закарпатської України» в обмін на російську вакцину.

Про це словацький урядовець написав на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці.

«Сьогодні я спілкувався зі своїм українським партнером, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Я вибачився перед ним за недоречні заяви прем’єр-міністра Словацької Республіки Ігоря Матовича на адресу України. Мені тим більше шкода, що буквально кілька днів тому ми в Києві надзвичайно добре поговорили про те, як далі розвивати наші відносини», – написав Корчок у середу ввечері.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ України запросило тимчасового повіреного у справах Словацької Республіки Матуша Корбу й висловило протест через «жарт» прем’єр-міністра Словаччини (прапор якої без герба так вже нагадує прапор найлютішого ворога України) Ігора Матовича щодо обіцянки віддати росіянам Закарпатську Україну в обмін на вакцину.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як відомо, у кожному жарті є тільки доля жарту. А поки позитивним у цій історії можна вважати те, що сусідня до України маленька і нібито дружелюбна Словаччина враз показала ху-із-ху і ще раз довела, що усі сусіди України мріють відірвати від неї по ласому шматку її території.

Але справжнім вибаченням Словаччини можна буде вважати тільки відставку її Прем’єра, – коментує подію політичний аналітик і діяч Тарас Боднар, при цьому його думку поділяють тисячі українців у соцмережах…

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version