Соціальні новини

Стало відомо, чим приваблює робота на фрілансі

Дві третини “білих комірців” хотіли би працювати на фрілансі. Більшість розглядають віддалену роботу як можливість додаткового заробітку. І лише п’ята частина зважилися б перейти на віддалену роботу повністю.

Про це свідчать результати дослідження Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

Менше п’ятої частини офісних співробітників оцінили переваги віддаленої роботи і розглядають можливість повністю перейти на фріланс.

Поряд з цим практично кожен другий готовий працювати фрілансером з метою отримання додаткового заробітку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Лідерами з надання послуг на біржі фрілансу є IT-фахівці. Вони добре затребувані на міжнародному ринку, оскільки якісно виконують свою роботу і готові працювати за менші гроші, ніж їхні колеги з країн Західної Європи та США.

Тих, хто хотів би працювати на фрілансі, найбільше приваблюють гнучкий графік роботи, можливість поєднувати кілька проектів і впливати на свій дохід, управляти часом і самостійно контролювати робочий процес, а також працювати на “віддаленці”. Про це заявили більше половини опитаних.

Значно рідше респонденти згадували про можливість працювати “під настрій” і мінімізувати неприємне спілкування.

Майже третина вважають, що з переходом на фріланс з’являється більше вільного часу, і тільки п’ята частина згодні з твердженням, що підвищується продуктивність праці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Головними стримуючими факторами в переході на фріланс є непостійний заробіток і відсутність гарантії оплати праці.

Також “білих комірців” зупиняє відсутність можливостей побудувати кар’єру і переймати досвід колег в рамках живого спілкування.

Рідше респонденти згадують про низький рівень оплати праці та відсутність можливостей професійного зростання.

А ось про складнощі комунікації з замовником, недостатню самомотивацію і самоконтроль згадала лише сьома частина опитаних.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version