Економіка

Страшний індійський сон українських забудовників, – урок дотримання законодавства (відео)

В Індії підірвали два 103-метрові хмарочоси, які збудували нелегально і з порушеннями норм, повідомляють ЗМІ.

Для підриву використали понад 3700 кг вибухівки, а мешканців найближчих будинків попросили залишити своє житло на 10 годин, доки пил не осяде.

Минулого року Верховний суд ухвалив постанову про знесення хмарочосів у районі Нойда після тривалого судового розгляду. Суд встановив, що споруди порушують численні будівельні норми та стандарти пожежної безпеки.

Якщо б і в Україні дотримувалися чинного законодавства та будівельних норм, то на думку експертів, владі б довелося знести біля 25%, якщо не більше, будинків, зведених за увесь період Незалежності…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Індійська поліція повідомила, що встановлює, чи було завдано збитків. Мешканці поблизу сказали, що перевірять, чи не було пошкоджено їхнє майно. Такі знесення в Індії рідкість, попри розгул незаконного будівництва.

Приблизно на 10 годин тисячі людей покинули свої будинки поблизу місця вибуху, а для знесення споруд були задіяні десятки поліцейських і співробітників екстреної допомоги. Деякі будівлі поблизу накрили білими пластиковими листами, щоб захистити їх від сміття внаслідок знесення.

Як пише Guardian, у Twitter багато користувачів з Індії писали, що рішення підірвати вежі було суворим заходом проти корупції та має слугувати прикладом та попередженням для будівельних компаній.

Очікувалося, що в результаті вибуху залишиться понад 80 000 тонн уламків, більшість з яких буде використано для засипки майданчика, а решта піде на переробку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version