Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Студент з Африки підробляв альфонсом в Івано-Франківську та торгував “коксом”

Працівниками відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно з працівниками відділу боротьби з наркозлочинністю в області та слідчими міського відділу поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури задокументовано злочинну діяльність 26-річного іноземця, який навчається в одному з вишів Івано-Франківська.

Про це повідомляють у ГУ НП.

Зловмисник, виходець із однієї з країн Африки, заводив романи із жінками-українками у соцмережах використовуючи псевдо-акаунти, а після налагодження довірливих стосунків вимагав та отримував у них гроші.

Потерпілі перераховували кошти на банківські картки сторонніх осіб.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Внаслідок злочинних дій фігурант ошукав потерпілих на загальну суму понад 100 тисяч гривень.

В ході слідства та документування цієї діяльності правоохоронці встановили, що фігурант причетний ще й до торгівлі наркотиками.

Чоловік здійснив продаж наркотичної речовини, яка за результатами експертизи науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, є кокаїном.

Під час обшуку правоохоронці виявили банківські карточки, мобільні телефони, сім-картки українських мобільних операторів зв’язку, ноутбук, гроші в ураїнській та іноземній валюті, а також порошкоподібну речовину білого кольору, яка ззовні схожа на наркотичний засіб кокаїн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цікаво, що під час дізнання африканець, який досі спілкувався зі своїми жертвами українською мовою, раптово її забув і зажадав послуг перекладача.

Вилучене направлено на проведення відповідних досліджень.

Наразі правоохоронці встановлюють шляхи постачання наркотичних речовин.

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На даний час вирішується питання про оголошення підозри про вчинення злочинів передбачених ст. 190, 307 КК України.

За вказані діяння фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Слідчі дії тривають.

Зазначимо, що студенти із Африки в Івано-Франківську навчаються переважно у двох місцевих ВУЗах, це медуніверситеті та університеті “нафти і газу”, тож постає цілком логічне запитання: чи цікавить керівництво цих двох престижних навчальних закладів, окрім коштів, що приносять із собою за навчання студенти-іноземці, ще щось, зокрема їхня поведінка і побут за межами стін ВНЗ?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version