Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

СУМУЄ ПРИКАРПАТТЯ, СУМУЄ ВЕРХОВИНА

12 - СУМУЄ ПРИКАРПАТТЯ.9 травня на Верховищину надійшла сумна звістка, під час антитерористичної операції, яка проходила в місті Маріуполь Донецької області трагічно загинув 21-річний Богдан Шлемкевич, уродженець села Білоберізка, його вбили сепаратисти…

З приводу непоправної втрати голова Верховинської РДА Ярослав Скуматчук оголосив 12-13 травня 2014 року днями жалоби на території Верховинського району. В ці дні на всій території району рекомендовано приспустити державний прапор на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, скасувати розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внести відповідні зміни до запланованих заходів.
Народився Богдан Шлемкевич 07.03.1993 року в с. Білоберізка Верховинського району. В сім’ї крім нього – сестра Тетяна, брати Роман та Ігор, один з яких – священик. З 1999 по 2008 рік навчався в Білоберізькій загальноосвітній школі. Після 9 класу пішов вчитися у Волинську духовну семінарію, яку закінчив у 2012 році з червоним дипломом (бакалавр з богослов’я). З 2013 року добровольцем пішов на військову службу – у внутрішні війська м.Львова. Військовослужбовець строкової служби Богдан Шлемкевич повинен був вийти з армії 10.04.2014 року, але у зв’язку з оголошеною мобілізацією продовжив служити в Західному оперативно-територіальному об’єднанні Національної Гвардії України. Протягом квітня-травня проходив навчання в Києві, Донецьку. У Маріуполь прибув 8 травня, а 9 – під час антитерористичної операції – загинув.
З загиблим прощалися 13 травня в приміщенні Будинку культури с.Білоберізка. Поховали нашого земляка і героя на місцевому кладовищі.

День жалоби в Верховині…
Плач і смуток по країні!
Плаче мама, плаче тато…
Плачуть люди – їх багато!
Плачу й я, схилившись низько.
Смерть ходила зовсім близько,
Наздогнала… Плеве човен…
Не пустий – тілами повен
Не один!.. Схиляюсь низько.
В цій труні юнак-хлопчисько!..
Мати жалібно взиває –
Ще із сином розмовляє!..
– Господи, дай сил родинам,
Де нема вже батька, сина,
Хай минає те, що нині!
День жалоби в Верховині…

P.S. Слава Україні! Вічна пам’ять Тобі, Богданчику! Герої не вмирають…

verchovyna.at.ua

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності