Соціальні новини

Супрун хоче відчинити двері Феофанії простим смертним, але нардепи проти…

У Верховній Раді вже зареєстровано законопроект, який має на меті зробити такі заклади як Феофанія недосяжними до трансформації системи охорони здоров’я та закритими для простих людей.

Про це в мережі повідомила в.о. міністра охорони здоров’я місіс Уляна Супрун.

Всі відомчі медзаклади, як лікарні для залізничників, чорнобильців чи держслужбовців, мають стати відкритими для всіх громадян. Будь-який пацієнт зможе потрапити у будь-який медзаклад за направленням сімейного лікаря. Зокрема у той, де лікуються депутати. Зокрема до лікарні Феофанія”, – пояснює місіс Супрун.

Втім, у парламенті проти такого нововведення. Група депутатів пропонує залишити для медзакладів Державного управління справами та Національної академії медичних наук все без змін — щоб вони і надалі фінансувалася за окремою статтею видатків бюджету й надавали медичні послуги лише для “своїх”.

Тобто не переходили на принцип фінансування “гроші за пацієнтом”, не надавали послуги для всіх громадян, які захочуть там лікуватися, а й надалі існували як окремий острів, куди потрапити можуть тільки обрані”, – підкреслює “реформаторка” зі США.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Законопроект подали члени фракцій БПП, Народного фронту, Батьківщини та групи Воля народу.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version