Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Світові ціни на нафту впали, а що в Україні?..

Ціни на нафту впали, оскільки інвестори усвідомили, що Федеральна резервна система США, ймовірно, відклала можливе зниження процентної ставки на грудень, в той час, як значні запаси нафти і палива в США також тиснули на ринок.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Ф’ючерси на нафту марки Brent втратили 23 центи, або 0,3%, до 82,37 доларів за барель. Ф’ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate (WTI) подешевшали на 20 центів, або 0,3%, до 78,30 доларів. Обидва бенчмарки зросли приблизно на 0,8% на попередній сесії.

У середу ФРС залишила ставки без змін і відклала початок пом’якшення політики, можливо, до грудня. Вища вартість запозичень, як правило, гальмує економічне зростання і, як наслідок, може обмежити попит на нафту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Голова ФРС Джером Пауелл заявив на пресконференції, що інфляція знизилась без значного удару по економіці, додавши, що немає причин вважати, що це не може продовжуватись.

Що стосується пропозиції, то минулого тижня запаси нафти в США зросли більше, ніж очікувалося, в той час, як запаси палива також збільшилися.

На ціни також вплинув «ведмежий» звіт Міжнародного енергетичного агентства, яке попередило про надлишок пропозиції в найближчому майбутньому.

«Це різко контрастує з «бичачим» звітом ОПЕК+ на початку цього тижня. Нафтова група зберегла свої прогнози щодо посилення попиту», – зазначають аналітики ANZ Research.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Трейдери також спостерігають за переговорами про припинення вогню в Газі, які, в разі їх завершення, зменшать побоювання щодо потенційних перебоїв у постачанні нафти з нафтовидобувного регіону.

ОПЕК+ продовжує неофіційні переговори, спрямовані на досягнення угоди щодо скорочення видобутку нафти, причому розглядається можливість продовження обмежень до 2025 року.

Раніше ми писали, що росія різко наростила експорт нафти в Сінгапур, за оцінками трейдерів і аналітиків, у травні він може досягти рекордного рівня.

Також нагадаємо, що росіянам довелося різко скоротити експорт нафтопродуктів після атак українських безпілотників на її нафтопереробні заводи та тимчасової зупинки Орського НПЗ через повінь.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ціни на нафту зросли, оскільки ринки очікують зустрічі ОПЕК+, на якій виробники, як очікується, обговорюватимуть продовження добровільного скорочення видобутку до кінця року.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності