Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КРИМІНАЛ

СВОБОДІВЦЯ ПІДОЗРЮЮТЬ  У ЗАМОВНОМУ ВБИВСТВІ

Міліція затримала члена партії ВО «Свобода» Олександра Крижанівського за підозрою в причетності до вбивства мера Кременчука Олега Бабаєва.

Про це на прес-конференції в Києві заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.
Всього, за словами Шкіряка, на даний момент затримано 5 підозрюваних: троє – нібито виконавці і двоє – нібито замовники вбивства.
Передбачувані виконавці: Ігор Пасічний, Ігор Євсєєв та Ігор Куник. «Вони затримані, проводяться обшуки за місцем їх фактичного проживання. Їм оголошено підозру у скоєнні навмисного вбивства, їм обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою», – розповів Шкіряк.
За словами радника міністра, під час обшуку за місцем проживання Куника було виявлено наган, а у Пасічного – револьвер з 9-ма патронами в барабані.
Під час допиту, як повідомив Шкіряк, один з затриманих повідомив міліції, що умисне вбивство Бабаєва їм замовив громадянин Крижанівський.
«Він затриманий, йому повідомлено про підозру», – зазначив радник голови МВС.
При цьому під час допиту вже Крижанівського він розповів, що умисне вбивство Бабаєва йому замовив директор приватної телекомпанії «Візит», керівник компанії «Телестроймонтаж», власник яхт-клубу «Посейдон» Олександр Мельник.
«Зараз у будинку Мельника проводять слідчі дії. Мельника затримано», – повідомив Шкіряк.
Нагадаємо, 26 липня 2014 р. мер Кременчука Олег Бабаєв був убитий пострілом в груди з вогнепальної зброї неподалік місця свого проживання. 29 липня кримінальне провадження за фактом вбивства Бабаєва було перекваліфіковано на умисне вбивство, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб.
2 вересня 2014 р. міліція повідомила про затримання чотирьох підозрюваних у вбивстві Бабаєва.
Цікаво, що не так давно декотрі політики озвучували версію, що вбивство мера Кременчука могло бути вигідним одному сучасному губернатору-олігарху, тісні бізнесові зв’язки з яким приписують нардепу від ВО «Свобода» Ігорю Кривецькому, якого українські ЗМІ уже давно називають кримінальним авторитетом на прізвисько «Пупс». Невже тут може виявитися якийсь взаємозв’язок?..

Дмитро Несміш

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ВЖЕ ДРУГОГО КОЛОМИЯНИНА ПЕРЕВІРЯТИМУТЬ НА УКРЗАЛІЗНИЦІ

Від виконання обов’язків відсторонено уродженця Коломийщини генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України Бориса Остап’юка. Про це йдеться у повідомленні на сайті Уряду.

8 - ВЖЕ ДРУГОГО КОЛОМИЯНИНА ПЕРЕВІРЯТИМУТЬ НА УКРЗАЛІЗНИЦІ.1Причиною відсторонення стало доручення прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, оскільки «від правоохоронних органів надійшла інформація про можливі зловживання у фінансово-господарській діяльності та факти корупції в системі Укрзалізниці».
Бориса Остап’юка відсторонили на час перевірки фінансово-господарської діяльності «Укрзалізниці».
Для перевірки створено відомчу комісію Міністерства інфраструктури України, до роботи якої залучені представники управління, відповідального за здійснення антикорупційної політики у секретаріаті Кабміну.
8 - ВЖЕ ДРУГОГО КОЛОМИЯНИНА ПЕРЕВІРЯТИМУТЬ НА УКРЗАЛІЗНИЦІ.2Зазначимо, що громадськість та різні неурядові організації не одноразово зверталися до влади з вимогою ретельно перевірити ще одного колишнього генерального укрзалізничника-коломиянина Михайла Костюка (згодом він очолював Львівську ОДА за часів Януковича, а з 2013 по липень 2014 був одним з заступників голови КМДА). Його з відомими львівськими олігархами братами Дубневичами звинувачують у незаконних фінансових оборудках на тій же Укрзалізниці. Але, як бачимо, такі звинувачення на його адресу аж ніяк не заважають чиновницькій кар’єрі Михайла Дмитровича…

Іван Луйко

ДОЗВІЛ НА ЗБРОЮ
8 - ДОЗВІЛ НА ЗБРОЮ.

В період, коли в під час зимових подій в Україні на вулицях опинилося чимало збої, а з початком АТО її стало ще більше, виникає потреба у самозахисті. Захиститись від нападників чи нейтралізувати грабіжника можна за допомогою вогнепальної зброї. Придбати її з метою самооборони сьогодні під силу більшості громадянин України, але виключно за певних умов, передбачених чинним законодавством. Так громадяни України можуть мати у власності, до речі, в необмеженій кількості наступні види вогнепальної зброї:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Травматична зброя
Це гладкоствольні пістолети та револьвери, призначені для самооборони на невеликій відстані. Стріляють вони гумовими кулями.

Гладкоствольна зброя
Рушниці з довжиною ствола не менше 45 см і загальною не менше 80. Ємність магазина до 4 патронів. Найпоширеніший калібр – 12.

Нарізна зброя
Карабіни, гвинтівки та штуцери з довжиною ствола не менше 20 см і загальною не менше 80. Ємність магазина до 10 патронів.
На внутрішній поверхні ствола ця зброя містить спіральні нарізи. Саме тому й називається нарізною.
Завдяки спіральним виїмкам куля розкручується, а тому отримує більшу швидкість польоту, значно стабільнішу траєкторію та вищу силу дії.

Що треба, аби придбати вогнепальну зброю для самозахисту?
По -перше, бути громадянином України.
По-друге, не мати непогашених судимостей.
По-третє, не порушувати громадський порядок принаймні рік часу.
По-четверте, бути дієздатним і не стояти на обліку в психіатра та нарколога.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Яка процедура оформлення дозволу на зброю?

ТРАВМАТИЧНА ЗБРОЯ
Для того, аби придбати «травмат» треба звернутися в обласний підрозділ дозвільної системи міністерства внутрішніх справ України.
Хоча травматичний пістолет чи револьвер наносить значно меншу шкоду, аніж інші види вогнепальної зброї, одначе саме його можуть придбати лише визначені категорії громадян.
До них відносять: журналістів, народних депутатів, державних службовців, близьких родичів працівників суду та правоохоронних органів, а також осіб задіяним у процесах кримінального судочинства та громадян, які беруть участь в охороні громадського порядку. Травматична зброя попри свою назву насправді може призвести до смертельних наслідків.

ГЛАДКОСТВОЛЬНА І НАРІЗНА ВОГНЕПАЛЬНА ЗБРОЯ
Придбати гладкоствольну рушницю можуть особи, які досягли віку – 21 рік.
Нарізний карабін мають право тримати в руках ті, кому за 25.
Для того, аби отримати дозвіл на придбання цих видів зброї, потрібно звернутися у місцевий підрозділ дозвільної системи МВС України.

ПРОЦЕДУРА ОФОРМЛЕННЯ
Право носити і зберігати вогнепальну зброю з метою самозахисту набувають у місячний термін.
Спочатку із відповідною заявою громадянин звертається до місцевого, районного або обласного підрозділу дозвільної системи МВС України за місцем проживання. До заяви також долучає копію паспорта і дві фотокартки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тоді проходить медичний огляд і його результати подає працівникам міліції.

Після цього при обласному підрозділі дозвільної системи УМВС громадянин проходить вивчення матеріальної частини. Воно, зазвичай, триває один день.

Також у вас повинен бути в наявності сейф, який кріпиться до стіни чи підлоги і обов’язково має дві окремі секції для зберігання зброї та набоїв до неї. Правда, ви можете придбати і два сейфи. Зрештою, аби перевірити надійність зберігання зброї, ваше помешкання щороку відвідуватимуть працівники міліції.

Вартість оформлення усіх послуг, включаючи виготовлення пластикового посвідчення власника зброї, становить сьогодні близько 600 гривень. Термін – один місяць.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ВАЖЛИВО!

Зброю придбану з метою самозахисту не можна використовувати під час полювання. Вправлятися у стрільбі дозволяється виключно в тирах та на полігонах.
І якщо вже вам вдалося придбати вогнепальну зброю, не забувайте, що носити її з собою ви можете виключно розряджену і в надійній кобурі. Набої та вогнепальна зброя повинні знаходитися окремо, одне від одного.
А застосовувати, скажімо, пістолет для самооборони дозволяється лише у ситуації, коли вашому життю і здоров’ю загрожує відверта небезпека.
За сприяння у підготовці відеосюжету «Нововолинськ Діловий» висловлює подяку працівникам міськвідділу міліції. Зокрема, інспектору Олегу Печінці, а також начальнику Ярославу Соломонюку та його заступнику В’ячеславу Мартинюку.
Також дякуємо усім волинським «бандерлогам», які розкрили власні криївки, аби надати зброю для зйомки сюжету. Прийом і передача стволів відбувалася із зав’язаними очима.

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності