Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Таємний візит Януковича до Москви : Росія втратила Україну

581258_10201227498422229_109953391_n…Поки що тільки для свого газу.
І без того напружені відносини між Москвою і Києвом днями загострилися ще сильніше. Таємнича розмова Януковича з Путіним завершилася фактичним крахом енергетичних відносин двох країн.
Чутки, що з’явилися раніше про секретний візит українського Президента до РФ отримали у вівторок, 12 листопада, офіційне підтвердження з боку прес-секретаря російського президента Дмитра Пєскова.
«В суботу відбувся короткий робочий візит Президента України Януковича до Москви, де пройшли його переговори з Путіним. Комплексно обговорювалися торгово-економічні відносини між Росією і Україною», – сказав Пєсков.
Невідомо, про що саме говорили лідери двох країн, але незабаром після їх зустрічі стало відомо, що українська сторона не планує купувати паливо в «Газпрому» аж до кінця року, використовуючи запаси з підземних сховищ.
Як повідомило УНІАН припинення закупівель сталося з 9 листопада, а раніше цього місяця Україна купувала 9-10 мільйонів кубометрів на добу, що більш ніж у десять разів менше звичайних середньодобових обсягів поставки. «Україна не потребує додаткових обсягів палива. Зараз стоїть досить тепла погода, і накопиченого в підземних сховищах (ПСГ – ред.). Газу достатньо для роботи комунального комплексу», – розповіло джерело видання в « Укртрансгазі».
Джерело в «Укртрансгазі» запевняє, що «Нафтогаз» цього року взагалі більше не планує закуповувати російський газ, рішення може бути переглянуте тільки в разі сильних холодів – «технічно це не складає проблем», пояснює співрозмовник видання.
За матеріалами іноземних ЗМІ

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності