Політика

ТАК ЖИВУТЬ СОЮЗНИКИ РОСІЇ

У Північній Кореї норми видачі продовольства впали до найнижчого рівня за останні чотири місяці. Спостерігачі кажуть про ознаки хронічного браку продовольства.

Як повідомляє The Huffington Post, в травні, за даними Всесвітньої продовольчої програми ООН, в Північній Кореї видавалося по 410 г їжі на людину в день. У лютому норма становила 420 г. Це на 390 грамів менше, ніж мінімальний рекомендований об’єм харчування. Для порівняння, американці за день з’їдають 2 кг їжі.

У Пхеньяні стверджують, що отримана за програмами ООН продовольча допомога була розподілена серед 16 млн чол., але перевірити ці дані неможливо. Водночас, програма забезпечення їжею північнокорейських дітей та вагітних жінок ООН відчуває нестачу фінансування – виділено тільки 20 % від необхідних сум.

Країна отримує міжнародну допомогу з 90-х років ХХ століття, коли ряд економічних зривів і масштабний голод призвели до загибелі сотень тисяч людей. Хронічна нестача продовольства відчувається дотепер і посилюється непростою економічною ситуацією, відсутністю насіння, добрив і палива.

У доповідях Всесвітньої програми продовольства йдеться, що недоїдає кожен третій північнокорейська дитина, а у кожної п’ятої є ознаки виснаження. В ООН б’ють тривогу з приводу перспектив фізичної та інтелектуальної деградації дітей в результаті недостатнього харчування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У травні в Північній Кореї, як кажуть в гуманітарних організаціях, убогий сезон. Він триває до жовтня. 16 млн людей змушені покладатися на пайки зернових, які видаються державою. У раціон входять рис, картопля і кукурудза – 410 грамів на день. Експерти ООН відзначають тривожну недостатність в раціоні жирів, білків, овочів і фруктів.

Як відзначає видання, з 2008 року, коли посилилася напруженість у зв’язку з ядерною і військової програмами Північної Кореї, фінансову участь в продовольчих програмах США, Південної Кореї і Японії було практично згорнуто, незважаючи на те, що саме ці країни годували КНДР протягом двох десятиліть. У лютому Вашингтон погодився надати 240 тисяч тонн продовольства, але після чергового запуску ракет північнокорейськими військовими поставки провалилися.

Противники взаємодії з Пхеньяном давно стверджують, що отримана ззовні допомога перенаправляється на ядерну та військові програми. Вона осідає в кишенях чиновників і тих, хто підтримує правлячий режим КНДР. Однак гуманітарні організації наполягають на необхідності продовження поставок продовольства, уникаючи як підтримки, так і засудження офіційного Пхеньяна.

Тепер, як стверджує The Guardian, регулярна роздача продовольчих пайків триває тільки в північнокорейській столиці, а ситуація в провінціях складається вкрай тривожна.
У жовтні, після збирання врожаю, продовольства було достатньо. Лідер КНДР Кім Чен Ин особисто цікавився питаннями розподілу продовольства і зазначав повноту раціонів. Але вже в січні домогосподарки отримали по два кілограми рису та кукурудзи. А тепер пайки або не видають, або люди отримують зіпсований рис. У країні ходять чутки, що навіть військові в регіонах недоїдають.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Варто зазначити, оцінки міжнародних спостерігачів продовольчої ситуації в Північній Кореї припускають значні похибки, оскільки ця країна залишається однією з найбільш закритих.

А в південнокорейській The Seoul Shinmun взялися підраховувати, скільки мільйонів доларів Кім Чен Ин (на фото) і його наближені витрачають на елітний парфум, брендові сумки, швейцарські годинники та інші предмети розкоші. Як вважає видання , лідер КНДР розтратив на предмети розкоші 600 млн дол Це вдвічі менше, ніж було витрачено на запуск Північною Кореєю балістичної ракети і вчетверо більше обсягу гуманітарної допомоги, яка була надана Всесвітньою продовольчою програмою ООН за весь 2013 рік.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version