Політика

Тарута з партією йдуть під каблук Тимошенко

Сергій Тарута зізнався, що партія «Основа» не була впевненою у можливості пройти до Верховної Ради, тому вирішила об’єднати зусилля з «Батьківщиною», з якою має багато спільного. Крім того, лідер «Основи» не виключає також можливість формування після виборів коаліції разом зі «Слугою народу».

Він підкреслив, що партія «Основа» ухвалила рішення, що вона самостійно не йтиме на вибори до парламенту, оскільки розуміє, що зараз немає впевненості у тому, що вона подолає бар’єр у 5%.

«Було ухвалено рішення про те, щоб делегувати частину команди для того, щоб підсилити команду «Батьківщини» і разом досягати своєї мети. Тут мова йде про те, щоб зробити економіку нашої країни дуже розвинутою, зробити так, щоб кожного року зростання було на рівні не нижче, ніж 7%», – розповідає народний депутат.

За його словами, у цих прагненнях практично співпадають програми «Україна-2030» партії «Основа» та «Новий курс» Юлії Тимошенко.

«Ми думаємо про те, як зробити так, щоб все ж таки була соціальна справедливість. Тут у нас теж багато спільного. Ба більше, ми зараз закінчили дуже важливий документ – «Правова Україна», де чітко розписано, як зробити верховенство права. Тут наше бачення теж співпадає з баченням команди «Батьківщини», – зазначив Сергій Тарута.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім цього, зауважив він, в обох команд є ще бачення мирного плану, де теж спостерігається співпадіння цілей.

Лідер «Основи» також розповів, що разом із «Батьківщиною» участь у виборах братиме він особисто, голова партії Андрій Ніколаєнко та частина команди з регіонів, яка балотуватиметься через мажоритарні округи.

«Зараз ми ще узгоджуємо, скільки там буде членів команди партії «Основа», і сьогодні це рішення було підтримано», – каже парламентар.

Крім того, він прокоментував можливість того, що в наступному парламенті «Батьківщина» формуватиме коаліцію з президентською партією «Слуга народу».

«Зараз ми розуміємо, що «Слуга народу» ніколи не увійде в коаліцію ні з БПП, ні з «Опозиційним блоком». Тоді залишаються «Батьківщина», можливо, партія Вакарчука «Голос» чи «Сила і честь» Смешка. Це конфігурація, яка і буде формувати владу у наступному парламенті», – резюмував Тарута.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, Сергій Тарута висловлював свою підтримку Юлії Тимошенко ще перед першим туром президентських виборів 2019 року.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version