Соціальні новини

“Тарифний Геноцид” на місцях розпочнеться із подачі Кабміну та Міненерго

Кабінет міністрів скасував рішення попереднього уряду про регулювання граничних цін на опалення й гаряче водопостачання в Україні. 

Про це інформує прес-служба Міністерства енергетики та навколишнього середовища. 

У відомстві нагадали, що постанова була ухвалена у червні 2019 року попереднім урядом. Вона, як зазначається, запроваджувала неринкові механізми.

Рішення забезпечує стійке проходження опалювального сезону та усуває загрозу відключення міст від газу через економічно необґрунтовані ставки тарифів“, – упевнені в міністерстві.

Зокрема, скасованою постановою було встановлено граничний тариф на послугу з постачання теплової енергії для населення на рівні 1,4 тис грн за 1 Гкал за наявності приладів обліку і 35,21 грн за 1 кв. м без приладів обліку. Своєю чергою, граничний тариф на послугу гарячого водопостачання на рівні 83,66 грн за кубометр за умови підключення рушникосушок і 75,74 грн за кубометр, якщо немає рушникосушок.

За оцінкою уряду, середньозважений тариф по Україні на теплову енергію станом на 1 травня становив 1,8 тис грн за Гкал, а обмеження тарифу відповідно до скасованої постанови призвело б до додаткових витрат місцевих бюджетів за період опалювального сезону 2019/2020 року на суму сім млрд грн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version