Події

ТЕРНОПІЛЬСЬКІ ВІЙСЬКОВІ – ЛАТИФУНДИСТИ*

486 гектарів землі готові надати у Тернопільській області для військових, які беруть участь в Антитерористичній операції на сході країни.

Нагадаємо, нещодавно Державне земельне агентство України виступило з ініціативою виділення земельних ділянок силовикам, задіяним в антитерористичній операції на сході України.
На Тернопільщині оперативно відгукнулися на таку ініціативу.

– Ми вже підготували земельні ділянки загальною площею майже 486 гектарів, – розповідає в.о. начальника ГУ Держземагентства в Тернопільській області Віктор Мартинюк. – Ці землі будуть надані для ведення особистого селянського господарства, для садівництва та для будівництва житлових будинків.

Із 486 гектарів землі трохи більше 27 га знаходяться в межах населених пунктів, тобто їх можна використовувати під забудову. В основному ці землі знаходяться у комунальній власності сільських рад. Більшість райцентрів ще опрацьовують інформацію і не подали даних про вільні земельні ділянки. Те ж саме стосується і Тернополя.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Хоча для прикладу у Козові виділили в межах населеного пункту 1 га, а у Заліщиках – 3,2 га, у селі Біла, що поблизу Чорткова – 10 га.
У Тернопільському районі готові надати військовим 10 га землі, але всі ділянки за межами населених пунктів.

– Ми зверталися до наших територіальних підрозділів, а вони в свою чергу органів місцевого самоврядування, – пояснює Віктор Мартинюк. – Просили, щоб надали інформацію про земельні ділянки, які готові виділити військовим.

За словами Віктора Мартинюка, землю будуть надавати працівникам МВС, СБУ, добровольцям Національної гвардії та військовим Міністерства оборони, які беруть участь у бойових діях. Списки учасників АТО будуть брати у керівників силових структур.

Якщо хтось з військових уже реалізував своє право отримати земельну ділянку, тоді будуть вирішувати, щоб надати ділянку комусь із найближчих родичів цього військового.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело: 20хвилин

*Латифундисти – (лат. latifundium – латифундія, від latus – обширний і fundus – маєток) – система землеволодіння, заснована на великих поміщицьких маєтках – латифундіях.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version