Події

ТЕРНОПІЛЬЩИНОЮ ПРОНІССЯ СМЕРЧ

Раніше подібне можна було побачити тільки в американських кінострічках.

Отож, сталося це минулого тижня у Козівському районі – смерч пронісся у селі Кальне.

Як розповідає «Погляду» голова сільської ради Гіджак Ігор Стефанович, смерч висотою 150 метрів та діаметром 100 метрів за хвилину потрощив дахи на одній з вулиць села. Сталося це близько 19.30.

– Смерч позривав шифер

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

з 11 житлових будинків та близько 13 господарських будівель, поламав лінії електропередач. Пронісся і пішов в ліс через річку. Там він повиривав декілька дерев. Тому далі ця стихія понесла з собою всілякі велетенські уламки дерев та будівель. Це добре видно на будинках, де на їх дахах позалишались стовбури замість покрівель, які полетіли з цим жахливим і аномальним для галичини природним явищем далі.

Вже згодом почались вестися відновлювальні роботи. На місце події виїхали представники РДА, РР та ДСНС. Люди, у яких з будинків поздіймало покрівлю, ночували по сусідах або літніх кухнях.

Назар С.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version