Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Торги зрушилися з місця? – Коломойському змінили запобіжний захід…

Олігарху Ігорю Коломойському змінили запобіжний захід з тримання під вартою на заставу в розмірі понад 1,8 млрд гривень. Але навіть якщо він їх внесе, вийти із СІЗО не зможе через чинний арешт в іншій справі проти нього.

Про це повідомляється із зали Шевченківського суду 29 серпня.

Прокурор Сергій Демінчук пояснив, що Коломойському змінили запобіжний захід з тримання під вартою на заставу в розмірі, який просив старший детектив Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки. Ідеться про суму 1 877 360 000 грн.

Термін дії запобіжного заходу спливає 2 вересня 2024 року, адвокат бізнесмена просив після цього випустити Коломойського.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Однак, наскільки мені відомо, є інша ухвала слідчого судді Печерського районного суду, за якою Ігорю Валерійовичу продовжено строк дії тримання його під вартою в межах іншого кримінального провадження. Тому він надалі буде триматися під вартою», — додав Демінчук.

Адвокат Коломойського В’ячеслав Криглевич підтвердив, що за вимогами Кримінально-процесуального кодексу України Коломойського мали звільнити з-під варти, проте Шевченківський суд не може це зробити, бо є інше провадження. За ним Коломойського утримуватимуть щонайменше до 25 жовтня.

«В будь-якому випадку ми не погоджуємося з будь-якими рішеннями, які ухвалені проти нашого клієнта. Ми все одно їх будемо оскаржувати і добиватися, щоб наш підзахисний був повністю виправданий за всіма справами, йому інкримінують», — сподівається захисник Коломойського.

Нагадаємо, минулого року українські правоохоронці повідомили, що підозрюють Коломойського у легалізації півмільярда гривень шляхом їхнього виведення за кордон.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Через кілька днів НАБУ повідомило, що підозрює олігарха у заволодінні 9,2 мільярда гривень.

У листопаді 2023 року суд обрав олігарху запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внести заставу у розмірі 3,7 млрд гривень. Після цього розмір застави кілька разів зменшували.

При цьому вже у травні цього року правоохоронці повідомили про підозру Коломойському у замовленні вбивства адвоката. В рамках цієї справи його помістили під арешт без можливості внесення застави.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності