Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ТРАНЗИТ БЕЗ ПРАВА ЗУПИНКИ?

Путін заборонив російським пасажирським поїздам робити зупинки на території України.

Міжнародним пасажирським поїздам, що йдуть транзитом через Україну, скасували майже всі зупинки на місцевих українських станціях.

Відповідне рішення було прийнято Києвом.

Стоянки для посадки і висадки пасажирів передбачені тепер тільки на великих станціях «Київ», «Жмеринка», «Хмельницький», «Харків» і «Козятин». На інших станціях потяги можуть робити тільки так звані «технічні зупинки», тобто без права посадки і висадки пасажирів. «Квитки до станцій технологічної зупинки продаватися не будуть». Представник компанії залізнодорожних перевезень підкреслив, що мова в даному випадку йде про потяги, що прямують транзитом, в тому числі до Криму, незалежно від країни формування складу.
При цьому в компанії залізнодорожних перевезень пояснили, що до цих пір не отримували офіційних роз’яснень від України про необхідність отримання пасажирами так званих «дозволів» на перетин кордону з Кримом. «Ніяких документів до нас не надходило, тому у нас немає розуміння, як пасажири чисто теоретично можуть отримати такі«дозволи», – відзначили в компанії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, з 10 травня в Україні набув чинності закон «про тимчасово окуповані території», згідно з яким потрапити на півострів Крим дозволяється тільки за спецдозволів. Експерти вважають, що в першу чергу заборона вдарить по пасажирським поїздам, які будуть зупиняти на під’їздах до Криму і розвертати назад. Як технологічно може бути організовано рух, і що робити пасажирам, не можуть пояснити ні в Москві, ні в Києві. Правда, як відзначають залізничники, на даний момент фактів висадки пасажирів, що не мають «дозволів», не зафіксовано.

За матеріалами вітчизняних і зарубіжних ЗМІ

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності