Невідома Історія

ТРИПІЛЬСЬКА ЗНАХІДКА

Історія Кам’янця-Подільсь­кого може налічувати щонайменше п’ять тисяч років. Таке припущення дають змогу зробити розкопки, проведені в Старому місті на площі Польський ринок.

«Найбільш цікавою та унікальною знахідкою, виявленою під час досліджень, є залишки, швидше за все це житло, Трипільської культури. І якщо нашу гіпотезу підтвердять фахівці з Інституту археології Національної академії наук України, то історію створення міста доведеться переглянути. Та ми сьогодні стовідсотково впевнені, що ті залишки глиняної площадки та матеріали, які знайшли відносяться до часів Трипільської культури» – зауважив науковий співробітник ДП ОАСУ «Подільська археологія», старший науковий співробітник Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Петро Болтанюк.

Міський голова Михайло Сімашкевич зазначив, що унікальна знахідка на території Старого міста підтверджує надзвичайно розмаїте багатство історії Кам’янця-Подільського та дасть змогу підняти престиж міста як історико-архітектурного, так і туристичного центру України.

Джерело: Кам’янець-Подільська міськрада

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version