Політика

ЦЕНЗУРА ТБ БУДЕ, АЛЕ У ІНШИЙ СПОСІБ?

З Нового року українцям безкоштовно показуватимуть лише 16 телеканалів.

Соціальний пакет у кабельних мережах планують обмежити найбільш рейтинговими загальнонаціональними каналами.
Після Нового року в пакеті базових каналів кабельного телебачення залишаться тільки ефірні канали. Нерейтингові зникнуть із соціального пакета.

Таке рішення ухвалила Нацрада з питань телебачення та радіомовлення.

На думку телечиновників, у цей пакет мають входити тільки ті канали, які володіють ліцензіями на аналогове ефірне мовлення. Таких загальнонаціональних каналів – 16.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цього мінімуму достатньо, щоб українці були поінформованими – вважають у Нацраді. Решта, менш популярні та спеціалізовані канали, можуть перейти до інших пакетів, за які слід буде платити.

«Головне завдання і Нацради з питань телебачення, і кабельних операторів – зробити все, щоби у базовому пакеті були завжди популярні канали. Якщо ви мене спитаєте, чи буде 1+1 (телеканал, що приписують у власність Дніпропетровському олігарху Ігорю Коломойському) в мережі, то буде. Під загрозою канали, невідомі широкому загалу. Наприклад, є питання: «Вінтаж» чи канал «Добро». Це точно не є рейтингові канали», – пояснив голова національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко.

Нацрада з ТБ скоротила кількість безкоштовних каналів.

Отож, так виглядає, що якщо «демократи» у ВР провалили свій Закон «Про цензуру» ЗМІ, то сьогодні вони знайшли інший спосіб його втілити у життя. Принаймні це поки що зачепить тільки телебачення…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тарас Боднар

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version