Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Турецький Азербайджан обирає російський вектор, чи Ердоган теж?..

Азербайджан який останні роки опирався на економічну і військову підтримку Туреччини і начебто разом з нею діяв на нафтовому ринку та нагорному Карабасі проти російської гегемонії на Кавказі, вчора ввечері офіційно подав заявку на вступ до блоку країн БРІКС, де головує рф, про що повідомив прессекретар Міністерства закордонних справ країни Айхан Гаджизаде.

Слова посадовця передає місцева інформаційна агенція Report.

Речник МЗС Азербайджану підтвердив ЗМІ, що країна офіційно подала заявку на вступ до БРІКС.

3 липня під час саміту Шанхайської організації співробітництва у казахській столиці Астані була ухвалена спільна декларація щодо стратегічного партнерства між Азербайджаном та Китайською Народною Республікою. Зокрема, у цьому документі Азербайджан висловив бажання вступити до БРІКС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

БРІКС — блок країн, до якого входять Росія, Бразилія, Індія, КНР, Південно-Африканська Республіка, Єгипет, Ефіопія, Іран та Об’єднані Арабські Емірати.

18-19 серпня в Азербайджан відбувся державний візит диктатора Володимира Путіна, під час якого той зустрічався з азербайджанським президентом Ільхамом Алієвим. Це перша поїздка путіна до країни за шість років.

Нагадаємо, п’ять країн стануть новими учасниками об’єднання БРІКС. Ймовірно, приєднаються Єгипет, Іран, ОАЕ та Саудівська Аравія.

Аргентина, після обрання нового президента Хав’єра Мілея, передумала вступати до групи БРІКС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Саудівська Аравія все ще розглядає запрошення стати членом БРІКС після того, як група запропонувала їй приєднатися минулого року.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності