Економіка

Туркмени не пустили кацапів до Китаю через свою трубу…

рф хотіла постачати свій газ до Китаю через трубопровід із Туркменістану, але отримала відмову.

Про це йдеться у заяві МЗС Туркменістану.

Там вказали, що всі три наявні гілки газопроводу Туркменістан-Китай повністю заповнені газом, який видобувають Туркменістан, Казахстан та Узбекистан, – і не передбачають участі інших постачальників.

Так у МЗС відреагували на заяву МЗС рф щодо так званого «тристороннього газового альянсу» за участю росії, Казахстану та Узбекистану, і країн, які захочуть приєднатися.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Туркменістані нагадали, що цю трубу будували на двох із Китаєм, і сьогодні найбільшим постачальником газу цим трубопроводом є Туркменістан: із загального узгодженого обсягу постачань, що становить 55 млрд кубометрів на рік, 40 млрд кубометрів законтрактовано Туркменістаном, а решту обсягів забезпечують Узбекистан і Казахстан.

Тим часом, Китай прискорює будівництво центральноазіатського трубопроводу для отримання газу з Туркменістану, попри пропозицію від рф про другий газопровід «Сила Сибіру-2».

Раніше повідомлялося, чистий прибуток Газпрому за міжнародними стандартами фінансової звітності за 2022 рік знизився на 41%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version