ВІЙНА

Тих, хто схвалює російську агресію, чехи карають судовими вироками…

Чеські суди засудили вже дев’ятьох осіб за схвалення російської агресії проти України.

Про це в середу повідомила Верховна державна прокуратура Чехії, пише Euractiv.

У Чехії публічні заяви про схвалення повномасштабного вторгнення росії в Україну можуть розглядатись як кримінальний злочин.

З дев’яти обвинувальних вироків усі, крім одного, закінчилися умовними термінами чи штрафами, повідомив верховний державний прокурор Ігор Стржиж.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Один чеський активіст, засуджений за розміщення у соціальних мережах висловлювань про ненависть до українців, отримав дев’ятимісячний тюремний термін.

Крім дев’яти вироків, звинувачення у схваленні агресії росії було пред’явлено 58 особам, а кримінальне розслідування розпочато у 90 справах.

Стржиж пояснив, що якщо хтось публічно висловлює схвалення нападу росії на Україну чи підтримує президента рф владіміра путіна на акціях протесту чи у соціальних мережах, це може вважатися злочином за певних умов.

Нещодавно суд у Вроцлаві почав розглядати справу щодо 59-річної жінки, яку звинувачують у схваленні агресивної війни росії публікаціями у Facebook.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В Естонії поліція затримала російськомовного чоловіка, який у TikTok погрожував вторгненням рф у Таллінн і обзивав естонський уряд.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version