Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

У Байдена вимагають жорсткості (війни) у відповідь Ірану… але виконувати це буде вже Трамп?

На президента США Джозефа Байдена здійснюється тиск з метою конфронтації з Іраном після того, як троє американських солдатів загинули в результаті удару безпілотника в Йорданії, хоча досі США проковтнули чергові удари Ірану по своїх об’єктах в Іраку та атаки по своїх кораблях від Ємену за підтримки того ж Ірану…
Про це повідомляє агентство Bloomberg.
Людина, знайома з позицією США, сказала, що удар, внаслідок якого також було поранено щонайменше 34 людини, викличе більш рішучу реакцію, ніж заходи, які США зробили після того, як бойовики ХАМАС напали на Ізраїль 7 жовтня і спровокували нову пожежу на Близькому Сході.
Одна з можливостей – це таємні дії, в ході яких США завдадуть удару по Ірану, не заявляючи про свою причетність до цього, проте посилаючи чіткий сигнал.
Адміністрація Байдена також МОГЛА Б атакувати іранських чиновників, як це зробив колишній президент Дональд Трамп, коли наказав убити генерала Касема Сулеймані у Багдаді у 2020 році, але для цього бодай комусь в ліберально-демократичній адміністрації Байдена треба мати яйці. Тому їм значно легше буде прибрати Трампа, який сьогодні по опитуваннях серед американців перемагає в цьогорічних президентських виборах у США, а ніж воювати сьогодні з Іраном, враховуючи плачевний результат попередніх воєн із Іраком та Афганістаном. Тим більше, що Трамп уже на днях пообіцяв оголосити і виграти війну проти Китаю, якщо не військом, то на економічному полі бою, а його стратегія виглядає цілком реальною.
Як зазначає Bloomberg, цей напад ставить Байдена перед рішенням, яке буде одним із найважливіших за час його президентства. Він хоче покарати винних у нападі та утримати Іран від його дій у регіоні. Але це може призвести США до прямої конфронтації з керівництвом Тегерана, яке після нападу ХАМАС, розпочало атаки в Іраку та Пакистані. Він також має зважити потенціал подальших економічних потрясінь, оскільки США борються з бойовиками-хуситами – ще одним іранським проксі – які завдали шкоди світовому судноплавству, атакуючи комерційні судна у Червоному морі, на долю якого припадає 12% світового торговельного судноплавства.
Байден вже пообіцяв вжити заходів у відповідь після нападу на базу під назвою “Вежа 22”, розташовану на північному сході Йорданії недалеко від кордонів Іраку та Сирії.
Нагадаємо, що у суботу, 20 січня, армія Ізраїлю завдала удару по столиці Сирії Дамаску, зруйнувавши будівлю, де знаходились представники «Корпусу вартових ісламської революції Ірану» (КВІР). Загинули щонайменше четверо іранських офіцерів.
18 січня Йорданія, ймовірно, завдала удару по південній частині Сирії, через що нібито загинули десятеро людей. Йорданська влада поки це не коментувала.
Раніше високопоставленого офіцера іранського Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) Сайєда Реза Мусаві було вбито у результаті авіаудару Ізраїлю по передмісті Дамаска.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності