Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

У скільки обходиться бюджету пошук заблукалого в горах туриста

Скільки коштує державі один заблукалий турист? Інформацією поділився керівник гірської пошуково-рятувальної служби Олександр Гуляк.

Для однієї з останніх пошукових операції, коли заблукав турист з Києва Ігор Грищенко, довелось залучити 38 рятувальників та 6 одиниць техніки, що у загальній вартості складло близько 170 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИГоверла забрала життя 28-річного киянина, та повернула живими 7 заблукалих туристів (відео)

 Середньостатична пошукова операція одного туриста складає близько десяти тисяч гривень.

А в цей час на ім’я начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Романа Гудака надійшла подяка від Посольства Федеративної Республіки Німеччина за успішну пошуково-рятувальну операцію, яка тривала 24-26 січня 2019 року в Карпатах у районі гори Драгобрат Рахівського району.

Професіонали гірської пошуково-рятувальної служби ДСНС області врятували лижника з Німеччини, який, через несприятливі погодні умови, заблукав на високогір’ї, наражаючи себе на смертельну небезпеку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також відомо, що на Боржаві в районі Пилипця поклали інформаційні дерев’яні тички, які зможуть допомогти заблукавшим туристам у горах.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності