Соціальні новини

Учні спецшкіл отримають нові свідоцтва

Випускники навчальних закладів, які мають порушення розумового розвитку, починаючи з 2017 року, зможуть отримати документи про базову загальну середню освіту за спеціальною програмою у вигляді пластикового свідоцтва. Відповідна постанова ухвалена на засіданні уряду 11 січня.

За словами міністра освіти Лілії Гриневич, у вересні минулого року була прийнята постанова, згідно з якою діти з порушеннями розумового розвитку однакового рівня складності отримуватимуть однакові документи про базову загальну середню освіту незалежно від того, навчаються вони в спеціальному закладі або у звичайній школі в рамках інклюзивного чи інтегрованого навчання. Наразі на це вже передбачено кошти, і в 2017 році випускники отримають документи нового зразка.

У Міністерстві освіти зазначають, що до цього часу учні зі спеціальних закладів були дискриміновані, адже діти з легкими порушеннями розумового розвитку, що навчаються за спеціальною програмою в спеціальних навчальних закладах, отримували звичайне паперове свідоцтво. Натомість діти, що навчалися за спеціальними програмами в звичайних школах, отримували пластикове свідоцтво з додатком, як і учні усіх загальноосвітніх закладів України, але зі спеціальною приміткою.

Починаючи з 2017 року, усі випускники з легкими порушеннями розумового розвитку отримуватимуть документи про базову загальну середню освіту спільного зразка у вигляді пластикового свідоцтва та додатка з оцінками, але з приміткою «за спеціальною програмою».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Окрім того, постановою також передбачені кошти на друк документів для дітей з помірними порушеннями розумового розвитку. Оскільки діти з такими порушеннями не можуть засвоїти спеціальну програму, вони проходять курс навчання, в рамках якого отримують базові знання, необхідні для вирішення побутових завдань та соціальної адаптації. Після закінчення курсу цим дітям видаватимуть спеціальну довідку «Про закінчення повного курсу навчання за спеціальною програмою».

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version