Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Угорщина переходить в московське православ’я…

Угорщина заблокувала спроби країн-членів ЄС запровадити санкції протв Патріарха Кирила

“Деякі країни-члени ЄС намагалися запровадити санкції проти патріарха Кирила, але Угорщина заблокувала їх, як і минулого разу бо влада Угорщини вважає, що жоден релігійний лідер не повинен бути внесений до списку санкцій”, повідомляє редактор Радіо Свобода з питань Європи Рікард Юзвяк.

Свою позицію Будапешт аргументував тим, що жоден релігійний лідер не повинен бути внесений до санкційного списку.

Естонія була серед країн, які прагнули, щоб Кирил увійшов до санкційного списку ЄС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомлялось, влітку Євросоюз не включив патріарха Кирила (Володимира Гундяєва) у список осіб, на яких розширили санкції за війну рф проти України у рамках шостого пакета.

З інформації західних ЗМІ ще на етапі обговорення стало відомо, що Гундяєва спершу включили у список, але врешті вилучили через позицію прем’єра Угорщини Віктора Орбана.

Орбан відкрито заявляв, що не підтримує запровадження санкцій проти глави російської православної церкви, оскільки “це поставить під загрозу релігійну свободу“.

Фактично, у підсумку стає зрозумілим, що рПЦ та Гундяєв отримали нового прихожанина в особі Орбана. Раніше, кажуть католики в багатьох країнах, до рПЦ неофіційно перейшов папа третьоримський франциск-І, а зараз він, мабуть, готує до переходу слідом за собою усю РКЦ?…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності