Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Українці ще навіть комусь досі довіряють, – “незалежне” соцопитування

У травні 2024 року найбільшою довірою серед українців користувалися Збройні сили України. Їм довіряли 91% респондентів ( повністю довіряли 50% опитаних).

Про це свідчать дані опитування Національного демократичного інституту (НДІ), сама назва якого вказує на повну об’єктивність і незалежність від спонсорів та грантів.

Водночас президенту Володимиру Зеленському довіряли 45% опитаних, а не довіряли – 28%.

Довіра до уряду та президента Зеленського залишається відносно високою порівняно з опитуваннями, проведеними до початку повномасштабного вторгнення, зазначили соціологи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У грудні 2021 року рівень довіри становив лише 18%, проте цей показник різко зріс після початку повномасштабного вторгнення й наразі стабілізувався на рівні 45%.

Крім того, прем’єр-міністр України Денису Шмигалю довіряють 24% опитаних, а не довіряють – 38%. Уряду в цілому довіряють 20%, не довіряють 43%.

Голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку згодні довіряти 16% респондентів, не довіряють – 46%. Водночас Верховній Раді в цілому довіряють 11%, не довіряють – 56%.

Загальнонаціональне телефонне опитування провели 8 – 25 травня 2024 року серед 2 508 українців. Польові роботи проводилися Київським міжнародним інститутом соціології КМІС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше опитування показало, що до повномасштабного вторгнення рф третина українців підтримувала ідею братерства російського та українського народів. Зараз таких – в межах статистичної похибки.

62% українців підтримали ідею перенесення свята Дня захисника України з 23 лютого на 14 жовтня. А 51% хоче два свята.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності