Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Уряд маніпулює інформацією з коронавірусу і комусь це вигідно, – Жінки Батьківщини

Присутні всі класичні ознаки маніпуляції зі статистикою та нагнітання паніки з коронавірусу, а з’ясувати реальну картину епідемії пересічному українцеві вкрай складно.

Так вважає голова ГО “Жінки Батьківщини” Ольга Марченко. Про це вона сказала вчора, 21 серпня, під час засідання у Львівському пресклубі на тему: “Який реальний стан захворювання на коронавірус у Львові та області: в яких випадках хто і як маніпулює статистикою?“.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: За всяку ціну місцеві вибори цьогоріч хочуть скасувати, – Боднар

– Ось чому маємо парадокс: одна частина суспільства вважає, що ризики пандемії набагато серйозніші, ніж нам говорять, а інша, навпаки, думає, що ситуацію «накручують,- говорить Ольга Марченко.
Особисто вона переконана, що коронавірусна інфекція є, і лікарі воюють з нею на передовій. Але що відбувається насправді важко зрозуміти.
 – За офіційною статистикою маємо 2 300 випадків захворювання на мільйон населення в Україні. У світі це – 2 900 випадків. Тобто, ми маємо показник нижчий за середній. Для порівняння, в Ізраїлі зараз 10 тис на мільйон. І як тут думати: у нас все справді дуже страшно чи просто нагнітаємо паніку? – запитала вона.
З іншого боку, громадська діячка вважає українську статистику однобокою, а не об’єктивною, як у розвинутих країнах:
– У відкритих даних я бачу кількість інфікованих та летальниі випадки. Але нам кажуть, що 80% людей хворіють або в легкій формі, або безсимптомно. Хтось їх тестував і враховував ці числа? Ні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.


За її словами, наразі для пересічного громадянина ситуація з COVID-19 взагалі не здається загрозливо, ось чому люди не хочуть чути про карантин і різнокольорові зони. Адже загальна смертність в Україні становить 5,1людини на 100 тис населення, у випадку із туберкульозом маємо загрозливе число 9,8 на й100 тис. Людина бачить ці числа і розуміє, що туберкульоз, онкологія, серцево-судинні захворювання, алкоголізм забирають більше життів, ніж коронавірус. Не дивно, що в такій ситуації дотримуватимсь заходів безпеки багато людей не вважають за потрібне. І при цьому вони не дуже замислюються, що COVID-19 є новим інфекційним захворюванням, дуже заразним, на відміну від багатьох смертельних хвороб.
Має бути об’єктивна статистика, упевнена Ольга Марченко. Одна на всіх, а не намальована зі стелі від різних державних установ. У протилежному випадку у нас неминуче буде логічний розкол на «свідків коронавірусу» і «невіруючих». А долати пандемію в такому хаосі вкрай складно.
Крім того, громадська діячка розкритикувала рішення МОЗ про те, що хворих середньої важкості, якщо коронавірусна інфекція прогресуватиме такими темпами, до лікарень не забиратимуть.
Це ще один приклад нагнітання паніки – і комусь це вигідно. Адже офіційні джерела запевняють, що лікарні заповнені наполовину – тоді в чому проблема? Чому забиратимуть лише «важких»? З іншого боку, знаю багато випадків з життя, коли людині не надають належної допомоги при лікуванні вдома, коли вона не може домогтися скерування на тестування, коли вона телефонує на гарячу лінію, а там — тиша. То як діяти? Висновок один: у нашій країні не доведи Боже захворіти на цю інфекцію, бо невідомо, що з тобою буде, – наголосила Ольга Марченко.

Відео: Львівський пресклуб

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності