Полеміка

Уряд планує повертати невикористані субсидії

Кабінет Міністрів України розробляє механізм монетизації невикористаних під час опалювального сезону коштів житлової субсидії. Про це заявив віце-прем‘єр-міністр України Павло Розенко.

«Мова йде про монетизацію залишків, монетизації економії субсидій. Уряд готовий до цього і розробляє необхідні механізми. Думаю, що в 2017 році ми продемонструємо відповідні результати», — зазначив він.

Павло Розенко також підкреслив, що система субсидій виконала своє базове завдання під час опалювального сезону 2015-2016 рр. «5,5 млн українських сімей були захищені. Сьогодні саме субсідіанти практично на 100% забезпечують оплату житлово-комунальних послуг», — сказав він.

Віце-прем’єр також нагадав, що середній розмір субсидії на піку опалювального сезону склав 1400 грн., «А це означає, що кожна небагата українська сім’я від держави отримала 1400 грн. в якості компенсації за підвищення цін на енергоносії».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У той же час Павло Розенко звернув увагу на те, що система субсидій не є константою і повинна працювати тільки в пікові періоди підвищення цін на енергоносії — це 2015-2016 і, очевидно 2017 рр. Далі вона буде трансформована

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version