ВІЙНА

Узбекистан засткрігає своїх нащадків Тамерлана воювати проти України на боці росії

Узбекистан пригрозив в’язницею узбекам, які поїдуть воювати проти України, повідомило посольство Узбекистану в росії.

Так відомство відреагувало на створення “національного батальйону” імені Тамерлана головою узбецької пермської діаспори.

Посольство нагадало, що в узбецькому кримінальному кодексі є стаття 154 –  участь у добровольчих батальйонах та бойових діях на чужих територіях кваліфікується як “найманство”.

“Посольство закликає наших співвітчизників не піддаватися на провокації та виявляти передбачливість”, – йдеться у повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше Агентство із зовнішньої трудової міграції також закликало узбекистанців, які перебувають у росії, не брати участь у різних добровольчих батальйонах.

Причиною таких заяви посольства та агенції стало опубліковане телеканалом “Vetta” відео про те, що узбекистанці, які мешкають у Пермі, хочуть сформувати батальйон “Амір Темур”, і мають намір воювати проти України.

У ролику з такою пропозицією виступив лідер “Товариства Центральної Азії узбеків Пермського краю” Джахонгір Джалолов, і кілька десятків людей, що сидять у залі, зустріли його слова оплесками.

“Наші діти відвідують дитячі садки, навчаються у школах та університетах. Ми живемо та працюємо в росії. Ми не тільки повинні, ми зобов’язані виправдати той хліб, який ми їсти. Тому пропоную сформувати батальйон добровольців та назвати його ім’ям великого Аміра Темура”, – сказав Джахонгір Джалолов.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version