Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

В Іспанії вже знайдено третю посилку із вибухівкою, – ІДІЛ чи таки росія…

Учора, 30 листопада, окрім тривалої війни в Україні Світ сколихнули дві дві інші події: вбивство лідера ІДІЛ – Абу аль-Хасана аль-Хашемі аль-Кураїші та теракт в посольстві України в Іспанії.

Виявляється, що пакет з вибуховим пристроєм отримало не тільки посольство України у Мадриді, але й ще одна іспанська компанія. А сьогодні посилку з бомбою вже втретє знайшли в Іспанії, повідомляє Mundo. Цього разу Служба безпеки Іспанії виявила посилку з бомбою на авіабазі в Торрехон-де-Ардос. За попередніми даними, вибуху вдалося уникнути.

Щодо інциденту в українському посольстві El Periodico, пише, що небезпечний пакунок доставили до компанії Instalaza, яка виробляє зброю для поставок в Україну. Правоохоронці отримали повідомлення про те, що пакет схожий на той, який виявили у відомстві.

До місця, де розташована Instalaza, направили поліцейських. Територію оточили, а на прилеглих вулицях перекрили рух пішоходів і транспорту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ввечері у середу, 30 листопада, пакет знищили за допомогою контрольованого вибуху. Операція відбулася без жертв і постраждалих, а правоохоронці зібрали речові докази для аналізу вмісту пакунку.

За даними видання, Instalaza виробляє гранатомети, які використовують у ЗСУ.

Нагадаємо, у посольстві України в Мадриді вдень 30 листопада стався вибух. Відомо, що вибухівка була захована у пошті, яку відкрив співробітник дипломатичної установи.

Теракт був спрямований проти посла України Сергія Погорельцева – саме йому адресувалася бандероль з вибухівкою. Наслідки могли бути серйознішими. За його словами, бомбу заклали в пакет з листами та документами, а не в лист, як повідомлялося раніше.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Отож, цілком очевидно, що теракти в Іспанії, чи їх спроби, абсолютно не пов’язані загибеллю лідера терористичної самопроголошеної держави ІДІЛ, що підтримується росією і абсолютним ворогами якої являються сусідня Туреччина, а також Франція та США.Та й наступника вбитому лідеру ІДІЛ вже обрано. Ним став Абу Аль-Хусейн Аль-Хусейні Аль-Курайші… Раніше повідомлялося, що Туреччина планує наземну операцію в Сирії. Водночас у США вважають, що дії Туреччини нівелюють усі досягнення світу у боротьбі з ІДІЛ.

Натомість, слід зауважити, що в Іспанії постійно проживає дуже багато громадян росії, які там володіють нерухомістю та відпочивають круглий рік, а також вкрай агресивно себе поводять по відношенню до українців. Зауважимо, що найбільша кількість нападів росіян на українців закордоном спостерігається саме в Іспанії…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності